Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Rusland var for stor en mundfuld

Nyheder

Rusland var en for stor mundfuld for de danske basketkvinder

FOTO: FIBA
Trods en god dansk fight, løb russerne med sejren i Moskva. 77-57 vandt Rusland med.
Det lignede på forhånd en yderst vanskelig opgave, da de danske basketkvinder søndag eftermiddag stod ansigt til ansigt med Rusland i Moskva.

Hjemmeholdet indledte EM-kvalifikationen med at besejre Montenegro med 21 point og ligner et hold, der skal spille EM i 2023.

Danmark havde dog tanket masser af selvtillid med storsejren i torsdags mod Østrig, men søndagens modstander var altså af en anden kaliber, og det kunne ses fra kampens begyndelse, hvor Rusland ramte alt og hurtigt bragte sig foran med 10-0.

Det fik landstræner Jesper Krone til at tage en tidlig timeout, og det hjalp helt tydeligt. Danmark kom meget bedre med og fik reduceret forspringet til fire. Alligevel sluttede russerne bedst og førte med 25-16 efter første periode.

Generelt havde man indtrykket af, at Danmark var meget godt med. Defensivt spillede de danske spillere flot og holdt de noget højere og stærkere russere godt fra fadet.

Desværre brændte de danske spillere for meget og havde til tider svært ved at spille chancerne store nok.
Derfor kunne Rusland også gå til pause foran med 42-29.

Kampbilledet var meget det samme efter pausen, hvor de sidste procenter manglede, for at Danmark for alvor kunne true hjemmeholdet.

Efter tredje periode var det russiske forspring øget til 23 point.

Så kunne man godt frygte, at russerne ville løbe fra danskerne, men sådan gik det ikke. Tværtimod. Danmark leverede en yderst imponerende fjerde periode, som blev vundet med 16-13.

Et flot punktum på en kamp, som danskerne kan være stolte af, men som Rusland altså vandt med 77-57.

Der er et helt år til næste EM-kvalifikationskamp, når Montenegro kommer på besøg, i hvad der tegner til at blive lidt af en skæbnekamp i bestræbelserne på at nå EM i 2023.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420