Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Så venter Belgien

holdet

-Vi skal spille en rigtig god kamp som hold

Efter kampen transmitteres live pressekonference her: https://www.youtube.com/watch?v=nD7yecXOaDk
 
 
De danske basketherrer står overfor en stor og svær opgave mod Belgien lørdag eftermiddag. Belgien kan sikre sig adgang til EM-slutrunden med en sejr over danskerne, der mangler flere profiler.
 
Belgien har tre sejre i fire gruppekampe, inklusiv en enkelt over Danmark. Tre hold går videre fra gruppen og med en sejr kan Belgien ikke længere hentes af de øvrige hold. Uanset resultatet lørdag skal Danmark højst sandsynligt slå Litauen mandag for at gå videre til EM.
 
De største profiler hos belgierne er de to guards Retin Obasohan og Jonathan Tabu, der i februar sidste år scorede henholdsvis 16 og 22 point mod Danmark, da Belgien vandt 72-88 i Farum. Især Tabu har været godt skydende med en tre-points procent på 50 på vej mod 20 point i gennemsnit.
 
Som noget nyt til dette vindue har belgierne Ismael Bako med i truppen. Bako spiller for det franske EuroLeague-hold Asvel og er en insidespiller på 208 centimeter, der er uhyre effektiv. Han scorer således på 54% af sine skud i Europas bedste klubkonkurrence.
 
Bako bliver uden tvivl en opgave for de danske store spillere Kevin Larsen og Jonas Zohore, der kan regne med store opgaver i begge ender af banen.
 
Danmark er uden profiler som Iffe Lundberg, Darko Jukic samt 213 centimeter høje Sami Eleraky. Larsen og Zohore er dermed Danmarks mest scorende spillere i kvalifikationen og måske dem, som danskerne skal hænge deres forventninger på.
 
Herudover skal danskerne finde point som et kollektiv, hvor hver spiller på banen skal være farlig.
 
Sportschef Jens Døssing oplister tre områder, der kan hjælpe Danmark til sejr:
  • De belgiske guards skal kontrolleres. De er lynhurtige og er i stand til at kreere egen hånd, hvilket åbner op for…
  • De belgiske skytter. I Belgiens sejre har tre-pointerne regnet ned, men det formåede Litauen at sætte en stopper for i Belgiens enlige nederlag. Her ramte Belgien kun fem af 13 tre’ere, mens de gennemsnitligt har ramt 12 af 25 i de øvrige tre kampe.
  • Danmark skal udnytte vores størrelse i feltet, hvor Jonas Zohore og Kevin Larsen skal sættes i gang.
 
Mulige måder for Danmark at gå videre
Ved pointlighed afgøres stillingen i basketball af indbyrdes kampe. Tjekkiet er allerede videre som værtsnation, men tæller med i stillingen.
  • Hvis Danmark slår Litauen mandag er holdet kvalificeret til EM, da man så er bedre end Litauen i alle scenarier.
  • Hvis Danmark vinder lørdagens opgør mod Belgien med mere end de 16, man tabte med på hjemmebane, og Belgien samtidig taber til Tjekket mandag, vil Danmark være bedre indbyrdes med Belgien.
    • Hvis Litauen slår Tjekkiet lørdag, vil det, sammen med et belgisk nederlag mandag, sende Danmark og Litauen til EM.
    • Hvis Tjekkiet vinder over Litauen lørdag og Belgien mandag, mens Danmark slår Belgien og taer til taber til Litauen, vil alle fire hold være á point og gruppen skal afgøres på pointscoren fra kampene. Her har Belgien i øjeblikket en positiv score på +52, mens Litauen er -4 og Danmark -15
 
Landsholdsanfører Adama Darboe:
-Vi skal spille en rigtig god kamp som hold. Virkelig være skarpe i vores matchup, og passe godt på bolden. Alle skal chippe ind, og 100% fokus på deres skytter hele kampen
 
Kampfakta:
FIBA EuroBasket Qualifiers
Sted: Neutral bane i Vilnius
Hold: Belgien-Danmark
Tid: Lørdag 20. februar 14:30
Livetransmission: Viaplay og TV3 Sport

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420