Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Søstrene Tryggedsson rejste ikke med

Nyheder

Søstrene Tryggedson kom ikke med flyet

Opdatering:
Ida er testet negativ både i går og her til morgen.
Hun er nu på vej til Amsterdam inden hun kl. 22:05 i aften lander hos jer i Riga, hvor hun igen skal testes og isoleres indtil der er svar på prøven. Hvis alt går som forventet er hun klar til kamp fredag!


Da det danske landshold i dag mandag kl. 20 rejste til Riga, var hverken Sofie Tryggedsson ellre søsteren Ida med. Sofie er for anden gang testet positiv for coronavirus og får derfor ikke lov at rejse til Riga i Letland. Her skal holdet i en uge være i en såkaldt coronafri boble for at spille to landskampe. Søsteren Ida Tryggedsson har også fået afslag på at rejse, fordi de to har boet sammen i weekenden, selv om hun i dag er testet negativ. Ida Tryggedsson får dog lov at træde ind i boblen torsdag, hvis hun kan påvise en coronafri test samme dag.
 
Sofie Tryggedsson, der til daglig spiller i belgiske Spirou Ladies Charleroi, testede 12. oktober positiv i Belgien og det er derfor en overraskelse, at hun blev testet positiv igen i denne uge. Det var i de to tests, der skal bestås inden en spiller får lov at rejse ind i en såkaldt landsholdsboble. Det formodes, det er den oprindelige virus, der stadig kan spores, men det internationale forbund FIBA tør ikke tage chancen.
 
FIBA har samlet kvalifikationsgrupperne i såkaldte ”bobler”, hvor alle kampe i en gruppe spilles ét centralt sted, så landsholdene ikke behøver rejse rundt i Europa og smittefaren mindskes. Spillerne må kun opholde sig på holdets egen etage på hotellet, udover når de spiser, træner eller spiller kamp. Også dommere, officials mv. er lukket inde uden kontakt til andre hele ugen.
Sofie Tryggedsson var med til at vinde guld for Danmark til EM for små nationer i 2018, men var ikke med i de seneste kampe i 2019, fordi hun spillede på college i USA. Kampene i Riga skulle derfor have været hendes comeback og mulighed for at spille med søsteren:
 
- Det er jo egentlig ikke så overraskende at teste positiv igen. Jeg vidste at sandsynligheden for at teste positiv var der, da virussen er i kroppen i op til 12 uger efter man først fik virussen. Spørgsmålet er jo så om jeg tester positiv fordi der ligger død RNA fra sidst jeg havde virussen, eller om jeg tester positiv fordi jeg er one in a million der har fået virussen to gange. Hvis du spørger infektionsmedicinsk og Sundhedsstyrelsen i Danmark så er det død RNA, men hvis du spørger FIBA, er jeg muligvis smittet igen.
 
- Jeg elsker landskampe. Jeg er lige nu på min sjette sæson væk fra Danmark, så det er helt specielt for mig når jeg får lov til at spille med danskere hvor mange af dem i øvrigt er blandt mine bedste venner. Og så endda min søster. Det er ikke mange der får den mulighed, og det er en enorm fordel for mig at spille med en der forstår mig så godt som Ida gør, både on and off the court. - Derudover er jeg så imponeret over alt det arbejde mange af pigerne har lagt i crowdfunding osv., og det arbejde gør det lidt mere specielt at få lov til at spille på det her landshold.
 
- Jeg ville slet ikke have kunnet bære hvis Ida ikke kunne komme afsted. I den sammenhæng er det faktisk fuldstændig underordnet at jeg ikke må komme med. Hvis Ida ikke kunne være kommet ind i boblen havde jeg haft forfærdelig skyldfølelse. Selvom jeg er rigtig ked af at Ida først må tage afsted senere, så er jeg SÅ lettet over at hun må tage afsted. Så er der i det mindste et styks Tryggedsson repræsenteret.
Ida Tryggedsson har været med landsholdet hele vejen, men må nu vente nogle dage med at tage til Riga, forhåbentligt. Hun og Sofie tilbragte weekenden sammen. Ida blev testet negativ mandag og kan hun præsentere endnu en negativ test torsdag, rejser hun over til resten af landsholdet samme dag og når kampen mod Tjekkiet fredag.
 
- Weekenden skulle have været brugt på at gøre klar til endelig at spille landskampe sammen igen og i stedet blev det bare et virvar af podninger og forsøg på at redde turen for os begge. Det har været hårdt og jeg er ked af at Sofie ikke skal med; det føles uretfærdigt og er et skår i min glæde over at det ser ud til at jeg i sidste ende får lov til at deltage.
 
- Hvis jeg tester negativt på torsdag får jeg lov til at tage afsted, men jeg tror ikke jeg ånder lettet op før jeg står til træning i Letland med resten af holdet.

- Selvom hun ikke skal have det, så har Sofie haft skyldfølelse over at jeg ikke kunne deltage, så tror næsten den største lettelse er, jeg ved hun nu kan lægge den fra sig.
Også landstræner Jesper Krone er ærgelig:

- Det er virkelig en streg i regningen for os, men endnu mere synd for Sofie. Hun var med i Irland og hun er dedikeret til landsholdsprogrammet. Hun var ikke med sidst og det kunne vi godt mærke, så jeg havde glædet mig til at få hende ind på holdet og ind i rotationen.
 
- Ida får vi formentlig ind i Letland på torsdag. Hun har været med i samtlige kampe siden starten på dette projekt, så hun er en vigtig del af kernen på holdet. Det er naturligvis ikke optimalt at hun ikke rigtig får trænet med holdet inden første kamp, men heldigvis har Ida god erfaring med hvordan vi skal spille. Mentalt må vi fokusere på det vi har, og på det positive at vi fra torsdag har 12 spillere til rådighed. Vi skal, som jeg har sagt tidligere, være klar til pludselige ændringer i disse tider, og derfor skal fokus hele tiden være på det positive.
 
- Spillemæssigt kan det betyde at enkelte spillere skal spille mere end forventet. Med savnet af Sofie, kan det betyde at vi kan få perioder, hvor vi spiller småt - mere end hvad vi havde planlagt i forvejen. Men heldigvis har vi stadig 12 dygtige spillere, som jeg har meget tiltro til, og som jeg ved, vil gå ind og yde max for holdet.
 

Tal med spillerne

Torsdag 12. november 11:15 afholdes en kort pressekonference med spillere og trænere via Zoom. Efter pressekonferencen vil fans få lov at stille spørgsmål til spillerne. Dette gentages søndag 15. november.

Der er sat max en halv time af hver gang, da spillerne herefter skal til frokost.

Vær med:
Tidspunkt: Torsdag 12. november 11:15 .
Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/85666333804?pwd=QmtOY3V0a2I0Vk43cFhUS2xvQ2RqUT09
Meeting ID: 856 6633 3804
Passcode: S2m3zZ

Tidspunkt: Lørdag 15. november 11:15
Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/87966326695?pwd=Ny9FMjJwTVBwNTRmVEhTdmU5TkprZz09
Meeting ID: 879 6632 6695
Passcode: 8Zt5AB

 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420