Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Se kampen mod Hviderusland live

Nyheder

Se kampen i Hviderusland live på Facebook

Vi er rigtigt glade for at kunne afsløre, at vi torsdag aften 18:00 på Danmarks Basketball Forbund DBBF Facebook sender herrelandsholdskampen fra Hviderusland! Indtil da kan du lære vores nye landsholdsprofil Shavon Shields bedre at kende i det her interview.

Onsdag morgen tog de danske basketherrer til Hviderusland, hvor en EM-kvalifikationskamp venter i Minsk mod et stærkt østeuropæisk mandskab. 
 
Landstræner Erez Bitman udtog mandag aften holdet fra en 16-mandstrup, der har trænet i København siden weekenden.  Holdet skal følge op på en første runde i EM-kvalifikationen frem mod EM 2021, hvor det blev til fire sejre over Armenien og Azerbaidjan. I denne runde er modstanderne Sverige og Hviderusland, der begge endte sidst i deres grupper i kvalifikationen frem mod VM 2019 og derfor nu spiller EM-kvalifikation.
 
Med tilføjelsen af en af Europas topspillere i Shavon Shields fra EuroLeague-mandskabet Baskonia fra Spanien, kan Danmark have en af de X-faktorer, som kan skabe succes mod hold, der tidligere har været en klasse over Danmark i landsholdssammenhæng.
Hviderusland var i VM-kvalifikationspulje med topnationer som Spanien, Slovenien og Montenegro, hvor de viste sig som stærke på hjemmebane med en sejr over Europamestrene fra Slovenien og  et to-points nederlag til bronzevinderne fra Spanien.
 
Ni af tolv hviderussiske spillere kommer fra klubben Tsmoki-Minsk, der blandt andet spiller Basketball Champions League. Tsmoki-Minsk og landsholdet har også haft fælles træningslejr og har samme træner, så det er et sammenspillet hold, danskerne møder i Minsk torsdag kl. 18 dansk tid.
 
Det er endnu ikke afgjort om kampen vises på dansk TV eller om den livestreames.
Tolv-mandstruppen til kampen består af:
 
#2 – Sebastian Åris
#3 – Shavon Shields
#5 – Chanan Colman (Captain)
#9 – Sami Eleraky
#12 – Frederik H. Nielsen
#20 – Frederik Rungby
#21 – Kevin Larsen
#23 – Gabriel Iffe Lundberg
#26 – Jonas Zohore
#31 – Jonathan Gilling
#55 – Chris Nielsen
#91 – Philip Hertz

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420