Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Sidste fase inden landskampe

Nyheder

Sidste fase inden landskampe i august

Det danske herrelandshold møder i de kommende uger Albanien og Hviderusland både hjemme og ude i fire kampe, der afgør om holdet skal være med blandt de store nationer i Europa og deltage i hovedkvalifikationen til EM i 2021. Første prøve er Hviderusland på udebane 7. august, hvorefter Albanien besøger Ballerup Super Arena lørdag 10. august kl. 15:30.

Holdet er nu gået ind i den sidste fase før disse kampe efter bl.a. at have spillet træningskampe imod Portugal, Iran (der er kvalificeret til VM senere på året) og Slovakiet. Det blev til sejr over Portugal og snævre nederlag til Iran og Slovakiet.
Landstræner Erez Bittman mener, at det især er spillesulten hos de danske spillere, der vil give dem en fordel i kampene imod to nationer, som man allerede har et godt kendskab til. Danmark slog Albanien to gange i sidste sæson i den første kvalifikationsrunde og både vandt og tabte en kamp mod Hviderusland i den efterfølgende runde.

- Flere spillere får en chance for at vise sig frem, og jeg tror, at vi har en stærk motivation, siger landstræneren. Vi har stadig nogle områder, hvor vi kan forberede os, så vi har en travl uge foran os indtil vi tager til Hviderusland.

Også landsholdsprofilen Gabriel ”Iffe” Lundberg, som sidste sæson imponerede stort i den øverste spanske liga, peger på sultne spillere som en vigtig faktor. Især på et område, som kan afgøre kampene til Danmarks fordel:

- Intensitet. Vi er unge, vi er sultne, vi vil gerne vinde. Det vil de to andre hold selvfølgelig også, men jeg tror, at vi kommer til at spille mere intensivt, end de andre kan, i og med at vi er yngre end begge hold, mener han.

Op til landskampene har landsholdet udpeget ny anfører, Jonathan Gilling, som dog ikke er helt ny, idet han havde en enkelt kamp imod Albanien sidste sæson i den rolle. Jonathan Gilling fremhæver, at modstanderne er gamle bekendtskaber, når han skal pege på, hvad Danmarks håb om videre kvalifikation bygger på:

- Vi har slået begge hold før, det taler godt for, at vi slår dem igen.

Hvis det lykkes for holdet at vinde denne gruppe venter Litauen, Belgien og Tjekkiet i hovedkvalifikationen til EM.
Køb billetter her: basket.dk/billet

Historisk godt år

Danmark gik ubesejret gennem første kvalifikationsrunde i 2017-18, hvor blandt andet Albanien var blandt modstanderne. Alligevel blev forventningerne holdt i ave, da anden runde i 2018-19 bød på stærke modstandere som Sverige og Hviderusland, der historisk har været et par niveauer over Danmark, og kun vinderne kvalificerede sig til top 32.

Den endte med at være marginalerne, der afgjorde, at Danmark måtte ud i denne sommers playoffkampe, idet den første runde kampe bød på sejre over begge historisk stærke modstandere. Den største sensation var sejren over Sverige på hjemmebane, som Danmark ikke havde slået i over 50 år.

Til sidst faldt gruppen sådan ud, at vinderen mellem returopgøret mellem Danmark og Sverige i Malmø ville afgøre gruppesejren og oprykningen. Her var Danmark foran med et minut igen og havde – efter et svensk comeback – to straffekast, der kunne have udlignet kampen med 11 sekunder igen, men som røg ved siden af.

Kampene i kvalifikationsplayoff afvikles således:

Lørdag 3. august: Albanien-Hviderusland
Onsdag 7. august: Hviderusland-Danmark
Lørdag 10. august: Danmark-Albanien
Onsdag 14. august: Hviderusland-Albanien
Lørdag 17. august: Danmark-Hviderusland
Onsdag 21. august: Albanien-Danmark

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420