Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Sidste kamp i denne omgang

holdet

Danskerne rejste sig efter mareridtsstart mod Makedonien


Fra starten så det ud til at det danske herrelandshold i basketball ville løbe ind i en ordentlig øretæve onsdag aften mod Montenegro. Kampen havde ingen betydning for nogen af holdene, men danskerne kæmpede sig alligevel op til et hæderligt nederlag på 79-67.
 
Hjemmeholdet brugte fra starten en størrelsesfordel i feltet og kom igen og igen til afslutninger i helt tæt på kurven, samtidig med at danskerne lavede fejltagelse på fejltagelse. Den montenegrinske føring kom lynhurtigt op på hele 22-4, inden danskerne rigtigt kom i gang.
 
Bag en velspillende Sebastian Åris rejste danskerne sig dog langsomt og sidst i første halvleg begyndte det danske forsvar at volde hjemmeholdet problemer. På en syv minutters periode, hen over halvlegspausen, formåede Montenegro kun at score et enkelt point og stillingen gik fra 38-20 til 39-29 og danskerne var pludseligt indenfor rækkevidde af en sejr.
 
Danskerne fortsatte med at kæmpe forbilledligt, selv om Montenegro fik lidt gang i scoringen, og seks minutter inde i anden halvleg kunne Sylvester Berg reducere til 46-41. Det var imidlertid sidste krampetrækning fra danskerne. De næste mange skud gik ved siden af og en tre minutters periode uden danske scoringer tillod Montenegro at udbygge føringen til 57-44 inden sidste periode.
 
Danskerne fortsatte med at kæmpe for sagen og fik et par gange i kampens sidste minutter barberet forspringet ned til otte point, men kom aldrig helt tæt på. Montenegro endte med at tage den fjerde sejr af fire mulige, med resultatet 79-67.
 
Gruppen var allerede inden aftens kamp afgjort, med Montenegro som vinder og Island som nummer to. Det betyder, at Danmark er Sorteper, som kommer til at spille pre-kvalifikationsrunden indtil 2023, hvor holdet forhåbentligt kan rykke op og spille om kvalifikation til EM 2025.
 
Dansk topscorer blev Sebastian Åris med 16 point.
 
Med fire nederlag i fire kampe er et afbudspræget dansk landshold nu sendt ned i den såkaldte pre-kvalifikation frem mod EM 2025. De næste to år skal danskerne således kæmpe sig op gennem tre lag af modstandere for at kunne kvalificere sig til EM-kvalifikationen, der starter i 2023. Her vil de bedste 32 nationer fra Europa kæmpe om pladserne til EM.
 
Det er en vej Danmark også tog i 2017-19, med stor succes og mange fyldte haller. Det giver samtidig mulighed for at spille et nyt sæt talenter sammen til et slagkraftigt hold. Pre-kvalifikationen starter senere på efteråret og kører parallelt med VM-kvalifikationen for Europas øverste nationer.
 
Danskerne skal i aktion igen onsdag mod Montenegro i den sidste, betydningsløse puljekamp, og derefter senere på efteråret, i endnu ikke bestemte pre-kval-puljer. Forhåbentligt er det med masser af publikum i de danske haller til hjemmekampene.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420