Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forening » BørneBasketFonden » Skoleforløb
Støt vores sponsorer:

skoleforløb

Hvad er Skole Basket ?
Grundprincippet i Skole Basket er at levere et kvalitets bevægelsestilbud i form af 1 times ugentlig basketball træning ude på skolerne, enten som en del af den understøttende eller faglige undervisning.  
Alle træninger foregår ude i de haller/gymnastiksale, som er på de enkelte skoler. Det betyder, at børnene ikke skal flytte sig særligt langt for at deltage, og at træningerne foregår i trygge miljøer, som de er vant til fra deres dagligdag på skolen. 
Det er en vigtigt del af Skole Basket projektet, at alle instruktører er fagligt kvalificeret til at arbejde med børn og unge i særdeleshed på det pædagogiske område og har erfaring med at træne børn i denne aldersgruppe. Trænerne vil derfor alle være voksne, enten erfarne klubtrænere fra de lokale klubber, spillere fra eliteniveau eller studerende fra en fagligt relevant uddannelse, som er opkvalificeret med et minitræner kursus fra DGI/DBBF. Trænerne bliver aflønnet på timebasis af BørneBasketFonden.

Hvordan fungerer Skole Basket ?
Ved projektopstart aftaler BørneBasketFonden og den pågældende skole, hvorledes forløbet tilrettelægges. Det kan enten være en aftale om et forløb i den understøttende eller fag-faglige undervisning. Forløbene er tilpasset det specifikke klassetrin og tager udgangspunkt i Danmarks Basketball Forbunds aldersrelaterede træningskoncept "SmartBasket", der kan også skræddersyes mere specifikke forløb, som kan have et specielt fokus på forskellige målgrupper f.eks. inaktive børn, børn med særlige udfordringer, eller rene pige/drenge forløb.
 
Vi sammensætter forløbet og leverer dygtige og motiverede instruktører, som forbereder og varetager den praktiske del af undervisningen.  Vi involverer og indrager skolens lærere i undervisningen/træningen med henblik også at udvikle deres kompetencer indenfor basketball. Det forventes derfor, at skolens lærere/pædagoger i høj grad vil være aktive, specielt omkring varetagelsen af de sociale aspekter.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om Skole Basket.
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 

Foreningskontakter

Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420