Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Sportsildsjæl bliver ny basketdirektør
Støt vores sponsorer:

Om DBBF

Sportsildsjæl bliver ny basketdirektør

Danmarks Basketball Forbunds nye administrerende direktør bliver Sebastian Brydegaard, der kommer fra et job i den bedste norske fodboldrække, Eliteserieklubben FK Haugesund
Sebastian Brydegaard tiltræder 1. april 2021. Han er cand. scient. pol. fra Syddansk Universitet og er i dag 1. assistenttræner for FK Haugesund. Tidligere har han været akademidirektør samme sted og inden da byder CV’et på en række lederstillinger indenfor sporten, samt fodboldens ypperste træneruddannelse.
 
Den nye direktør er valgt ud fra et felt på 38 ansøgere, som var yderst kompetent. Rekrutteringsprocessen har været et intenst forløb, med test af ansøgerne, indhentning af referencer, samt mange samtaler over den seneste måned. En enstemmig DBBF-bestyrelse besluttede at udnævne den 36-årige Brydegaard som ny administrerende direktør.
 
DBBF’s formand, Mads Young Christensen, er imponeret over det stærke ansøgerfelt og ikke mindst den direktør, der nu skal stå i spidsen for DBBF’s administration:
 
-Vi modtog imponerende mange kvalificerede ansøgere til jobbet som ny DBBF-direktør, både fra basketverdenen og udenfor. Det viser, at DBBF står i en stadig stærkere position, som organisation og brand. Der er heldigvis mange, der, som os, ser rigtigt mange muligheder i en sport med de luksusproblemer, at vi vokser kraftigt på medlemstallene derfor skal finde kreative løsninger på at skabe plads til endnu flere, samt at landsholdene har succes og potentiale til mere og derfor skal gennemgå en kommerciel udvikling. Vi har valgt en ny direktør, der kommer med erfaring i udvikling af både talentudviklings- og breddemiljøer, med inddragelse af mange klubber i processen. Med basketballsportens hastige vækst, vil vi herudover drage fordel af hans stærke ledelsesværdier med fokus på fællesskab, engagement og ordentlighed, siger Mads Young Christensen.
 
Sebastian Brydegaard har været i FK Haugesund siden 2018, først som akademidirektør, med fokus på at opbygge et samarbejde med et stort netværk af frivillige fra fodboldklubber på breddeniveau, som samarbejdspartnere med eliteklubben i øverste norske fodboldrække. Senere blev han 1. assistenttræner på eliteserieholdet, der i 2020 endte på niendepladsen i ligaen. Før det har Brydegaard været, spiller, cheftræner og direktør i den fynske fodboldklub Næsby Boldklub, der er at finde i 2. division og inden da kommerciel produktchef i Hestesportens Medier. Han har fodboldens ypperste internationale træneruddannelse, UEFA-Pro.
 
Sebastian Brydegaard ser frem til opgaverne som basketdirektør, hvor han skal stå i spidsen for en sportsgren, der i samarbejde med Børnebasketfonden, DGI Basketball og breddeklubberne har tilføjet mere end 50% flere medlemmer siden 2013, har et stadig mere blomstrende breddemiljø og har et talentmiljø, der har givet stigende landsholdssucces både for ungdom og seniorer de seneste 7-10 år.
 
-Jeg ser frem til at starte arbejdet i basketballforbundet og går ydmygt til opgaven. Min historik afslører en vis interesse for fodbold, men jeg er først og fremmest drevet af at udvikle mennesker og organisationer. Indledningsvist vil fokus være på at danne mig et overblik, samt at lære medarbejdere, organisationen, klubber og samarbejdspartnere at kende. Basketball har allerede et image som en progressiv sport og jeg har naturligvis et ønske om at bidrage til at videreudvikle sporten i samarbejde med klubber, organisationer og frivillige, siger Sebastian Brydegaard.
 
Sebastian Brydegaard er oprindeligt fynbo, er gift med Anja og er far til tre. Han tiltræder i sit nye job 1. april 2021 og vil derfor været at finde til pokalfinalerne i påsken. Han har allerede mødt medarbejderne i DBBF virtuelt og vil bruge den næste måned med at flytte fra Vestnorge til Danmark.
 
Ønskes interviews kontakt venligst Mads Olesen fra DBBF Kommunikation på kom@basket.dk

DBBF kontakter

Generel kontakt


Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

DBBFs telefontider er følgende:
Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden
Sebastian Brydegaard
Direktør

Overordnet strategisk og ledelsesmæssigt ansvar.

Tlf. 24 25 00 27
E-mail: sbb@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Landsholds- og GP-koordinator

Planlægning og administration af Grand Prix turneringen. Koordinering af aktiviteter på landsholdsområdet (ungdom og senior). 

Tlf. +45 43 26 25 16
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Mads Bojsen
Udviklingskonsulent (Øst)

Foreningsudvikling, rådgivning og sparring samt samarbejde med BørneBasketFonden i øst. Fokus på medlemsvækst, breddebasketball og administration af træner- og dommerkurser.

Tlf. +45 51 41 61 50
E-mail: mad@basket.dk
Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Ansvarlig for eliteområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere. Koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. +45 43 26 24 22
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 43 26 24 23
E-mail: stg@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Line Buhl
Regnskabsmedarbejder

Ansat i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 43 26 20 67
E-mail: DBBFregnskab@dif.dk
Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Kasper Ostenfeldt Pedersen

Praktisk koordinator og ansvarlig for logistik ved landsholdskampe samt pokalfinaler. Administrative opgaver ifm. landsholdssamlinger. Udarbejder dispensationer samt administrative ad hoc opgaver. Forbundets altmuligmand.

Tlf. +45 31 62 98 44
E-mail: kop@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail:   info@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420