Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Stolte spillere afslutter EM-kvalifikatonen

Holdet

Stolthed trods nederlag

De danske basketkvinder sluttede ikke EM-kvalifikationen af med en sejr, men spillede med Tjekkiets stjerner i store dele af kampen. De sidste 10 minutter løb Tjekkiet med kampen, der endte 63-84, efter Danmark var foran indtil starten af anden periode. Det var sidste kamp i EM-kvalifikationen og spillerne udtrykte stolthed over forløbet.
 
Danskerne havde momentum fra kampens start og tvang allerede efter fem minutter tjekkerne til at tage en timeout efter Gritt Ryder sendte Danmark i front med 10-4 med en tre-pointer. Inden da var både Anna Seilund, Emilie Hesseldal og Maria Jespersen kommet på tavlen, mens tjekkerne havde misset 11 af 13 skud.
 
Efter timeouten kom tjekkerne ud med mere fokus på at få bolden ind til de store spillere, og det gav pote. Julia Reisingerova fik sat bolden i et par gange og det skabte også plads til skytterne udefra, så tjekkerne fik reduceret til 13-14. Danmark kunne dog gå til periodepause foran 19-15 efter en Sofie Tryggedsson-tre’er med 30 sekunder igen.
 
Danskernes skudprocenter var høje gennem første periode, men de kølede ned i starten af anden. Tjekkiet kom på 23-22 efter tre point fra Renata Brezinova og Jesper Krone tog en timeout efter tre minutter. Det hjalp dog ikke og bare to minutter senere tog Krone sin anden timeout, efter de danske kvinder havde smidt bolden væk flere gange og Tjekkiet havde bragt sig på 23-29.
 
Ud af timeouten var der imidlertid ikke noget, der ændrede sig. Danskerne mistede bolden uden at få et skud i de to næste angreb og Tjekkerne bragte sig på 23-38 inden Gritt Ryder endelig fik brudt tørken med en tre’er med lige over tre minutter inden pausen. Ryder selv fulgte op, sammen med Ida Tryggedsson og da Anna Seilund fik scoret et layup som hornet lød, kunne de to hold gå til pause ved stillingen 32-43.
 
Efter pausen kom danskerne ud de første minutter og lignede mest holdet fra de værste momenter af første halvleg. Bolden blev smidt væk flere gange og det eneste lyspunkt var at Maria Jespersen endelig fik hul på bylden med seks hurtige point. Alligevel kunne tjekkerne bringe sig foran med 41-54.
 
Resten af perioden forblev tjekkernes forspring lige omkring de 15 point, men da Sofie Tryggedsson blev fejlet på et tre-points forsøg i sidste minut og sikkert satte alle tre forsøg fra straffelinjen kunne Danmark gå ind til sidste periode kun bagud med 13, 49-62.
 
I de sidste ti minutter udbyggede tjekkerne langsomt, men sikkert, forspringet. De holdt gang i scoringen, mens danskernes frie tre’ere gik ved siden af og med fire minutter igen var det en 25-points kamp, 52-77. Begge hold tømte bænken og fik givet værdifulde EM-minutter til de unge spillere i kampen, der endte 63-84.
 
 
Med sejren vinder Tjekkiet puljen og tager end direkte plads til EM. Italien spillere senere på dagen mod Rumænien og vinder de italienske storfavoritter den kamp, ender Danmark som tre’er i den første EM-kvalifikation, landet har deltaget siden starten af 00’erne. Italien skal vinde for at ende som en af de bedste fem pulje-toere, der også får plads ved EM.
 

Citater

Anna Seilund, 10 point, om at holdet kun har spillet EM-kval pga. støtte fra privat crowdfunding på 280.000 kr:

-Vi kan være helt vildt stolte, dels af kampen i dag, men også af de seks kampe, vi har spillet i den her kvalifikation. Det har ikke bare været en indsats fra 12 spillere og et forbund, men fra hele basket-Danmark. Det er alle dem, der i crowdfundingen har givet 5 kroner, 50 kroner, 10,000 kroner eller er blevet sponsorer. Det er jeg mega stolt af at repræsentere.
 
-Jeg er mega stolt af at være med til at starte det her hold op. Det var den sidste kamp I denne kval, men det er kun starten på noget større
Sofie Tryggedsson, 12 point

-Ærgeligt at vi taber med 21, for vi leverer en indsats, der er bedre. Det er de få periooder, hvor vi ikke spiller godt, hvor de løbr fra os. Vi holder nogle pauser, hvor vi ikke spiller vores spil. Det var ikke nemt, og det er godt for os at blive udsat for det her, for vi lærer af det, og der kommer mere i fremtiden
 
Jesper Krone, landstræner 

-Vi vidste det ville blive en svær kamp, men kommer godt ud. Når vi spiller med disciplin i angrebet, så gør vi det godt. Når vi ikke gør, har vi det svært. De dækker Maria Jespersen utroligt hårdt op, men så finder vi andre løsninger og får produktion fra flere andre. Vi ville gerne slutte med en sejr, men nu får vi lov at slutte med en kamp, hvor vi kan sætte os i omklædningsrummet, se hinanden i øjnene og være stolte.
 
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420