Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Succesfulde opstartsturneringer for U17 og U19
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Succesfulde opstartsturneringer
DBBF har i de forgangne to weekender afholdt opstartsweekender for holdene i de landsdækkende U17 og U19-rækker og på trods af de begrænsninger corona-situationen satte på det, var det en stor succes.  

Coronaen satte en stopper for visse aktiviteter, men alligevel var vores 53 bedste U17 og U19 hold i aktion, der blev afviklet ikke mindre end 46 kampe og en række af vore mest lovende dommere fik masser af kampe, med feedback fra FIBA-instruktører.

De to weekender bød på masser af tætte og intense kampe – som også var årets første turneringskampe for holdene. I herrerækkerne, U17 Herrer og U19 Herrer, har trænerne inden sæsonen hjulpet med at inddele holdene i to puljer, og de intense kampe viser, at de langt hen af vejen har ramt rigtigt i inddelingen.
Den oprindelige plan var at alle spillere skulle have et dommerbordskursus og alle de deltagende trænere skulle have mulighed for at komme på trænerclinic, men det var ikke muligt under coronarestriktionerne. Alligevel fik holdene lidt rutine i dommerbordsarbejde, idet det var weekendens deltagere, der besatte dommerbordene. Det blev der samarbejdet godt om blandt både spillere og trænere.  

Selv om det ikke var muligt at gennemføre egentlig kursusaktivitet, lykkedes det dog at gennemføre nogle planlagte aktiviteter for dommerne.  

I 35 kampe fik dommerne feedback fra en række dommere fra Basketligaen, samt de to danske FIBA-instruktører. De dommere, som dømte, var primært deltagere på et trin-4 dommerkursus, som henvender sig til dommere, som har ambitioner om at dømme på højere niveau.
Ambitionerne om at få dommerne til at dømme på højere niveau blev også afspejlet i den dommer-træning, der tidlig morgen 3. oktober blev afholdt, med fokus på tre-dommer systemet, 3PO. De fleste i Danmark oplever kun to dommere til kampene, men til kampe på højt niveau, fx i de to topligaer, og på internationalt niveau, er der tre dommere. Ti af kampene efter kurset blev afviklet med tre dommere, med det formål at give rutine.  

Coronaen satte også sine spor på andre måder, i form at restriktioner i løbet af weekenden:

-Vi satte nogle retningslinjer op, for at kunne følge retningslinjerne fra myndighederne, fortæller DBBFs ansvarlige, Rune Larsen. Jeg vil gerne rose deltagerne, og især spillerne, for deres opførsel. De opførte sig eksemplarisk og var gode til at acceptere de begrænsninger, der var. De blev udenfor hallerne, indtil de forrige hold havde forladt den og der var sprittet af, de blev i bænkområderne, gik ikke ind i de andre haller og fulgte generelt de ansvarliges henvisninger. Stor ros til dem.  

Rune Larsen afslutter med at sende en stor tak til de frivillige, der var med til at organisere weekenderne fra klubberne i Værløse og Birkerød, for at hjælpe med afviklingen og sikre afspritning af berøringsflader i mellem de mange kampe.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420