Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Sverigeskampen

Nyheder

Sverige tager sejren i sidste minut

Danmark var et enkelt minut fra triumfen i Malmø, men måtte se Sverige tage en hjemmesejr og den direkte plads i EM-kvalifikationen. Med nederlaget på 79-74 må Danmark ud i endnu en opsamlingsrunde i august, med en chance for at gå videre til den egentlige EM-kvalifiktion.
 
Med kun et minut igen var Danmark foran med to, 72-74, men svenskerne udlignede ved Victor Gaddefors med et minut igen og kun sekunder senere mistede Danmark bolden og Gaddefors sendte Sverige i front 76-74 til begejstring for de 3000 svenske fans.
Danmark fik bolden med 29 sekunder igen efter en timeout, men kunne ikke finde kurven. To gange blev Danmarks layups blokeret, indtil der kun var 14 sekunder igen på skuduret og Alan Voskuil måtte smide et desperationsskud op. Danmark fik dog chancen for at udligne, da Voskuil blev fejlet i skudforsøg og fik to straffekast, som dog røg ved siden af.
 
På det efterfølgende svenske indspil fra baglinjen med 11 sekunder igen, var danskerne millimeter fra at stjæle bolden, men i stedet måtte Jonas Zohore bruge sin femte fejl på at stoppe tiden og sende Ludvig Håkanson på straffelinjen, hvor han ramte begge skud og sendte Sverige på sejrskurs.
 
Kampen lå og vippede det meste af vejen. Sverige skabte en 9-10 points føring de første fem minutter, som Danmark hentede inden første periode var slut og herefter var det helt tæt. Danmark havde en mulighed for at komme foran med 7-8 point et par gange med ca. 10 minutter igen, men havde ikke det fornødne held og dygtighed og Svenskerne svarede igen med scoringer.
 
De 400 danske fans, der havde taget turen over Øresund, ejede i den periode af kampen hallen og overdøvede helt de mange svenskere, men som fjerde periode skred frem og svenskerne igen tog små føringer, blev lydpresset i hallen enormt, også fra svenskerne.
 
Med nederlaget sendes Danmark ud i en tredje pre-kvalifikationsrunde, hvor lodtrækningen allerede er foretaget. Danmark møder Hviderusland og Albanien – to hold, som også har været blandt modstanderne i de første to runder. Danmark vandt begge opgør mod Albanien og slog Hviderusland ude og tabte hjemme.
 
Kampene afvikles i august.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420