Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Tæt på det umulige comeback

Nyheder

Danmark tæt på det umulige comeback efter Belgien skød solen sort i tre perioder

Det var et belgisk hold, der kom ind til landskampen mod Danmark med kanonen indstillet. I tre perioder start haglede tre’erne i mod det danske forsvar og Belgien var foran med 27 inden Danmark næsten lavede et umuligt comeback. Belgierne endte dog med at tage sejren 72-88 foran det største tilskuertal, der endnu har set et dansk basketlandshold: 2843.
 
I en sport, hvor en skudprocent på 45 er exceptionelt bag tre-pointslinjen, ramte Belgien gennem 28 af kampens 40 minutter 66%. Foran 76-49 havde Belgien ramt 12 gange på 18 forsøg fra langdistancen, og det så umuligt ud for Danmark.
 
Philip Hertz fik Danmark i gang med en tre’er efter 15 sekunder af fjerde periode og pludselig lignede Danmark et hold, der troede på sejren. Frederik Hougaard Nielsen og Darko Jukic satte fart i spillet, mens Hertz satte et par tre’ere mere. Fem minutter senere var Danmark kun bagud 68-78 og Farum Arena var ved at eksplodere i jubel.
 
Kampens helt store oplevelse, Belgiens Jonathan Tabu, fik dog sat en stopper for Danmarks comeback. Veteranen satte endnu tre point i kurven, på vej mod topscorertitlen med 22 point. Det tog luften lidt ud af både danske spillere og fans.
 
Der gik et par minutter, hvor det eneste point var et straffekast fra Iffe Lundberg, men så afgjorde Retin Obasohan kampen med to scoringer omkring to-minuttersmærket til 69-85.
 
-Belgien havde mere erfaring en os og det var tydeligt i dag, sagde Kevin Larsen, som fansene under kampen valgte som Danmarks bedste spiller. De eksekverer deres taktik bedre end vi gør og laver bare færre fejl. De ved, hvornår de skal træde på speederen og hvornår de skal holde igen.
 
Kampen var tæt de første minutter. De to hold fulgtes af til 13-14, men så begyndte Belgien langsomt at opbygge et forspring. Danmark smed et par bolde væk og et par skud gik ved siden af og så var Belgien foran 18-27 inden anden periode.
 
De eneste, der rigtigt fik gang i scoringen for Danmark i første halvleg, var Kevin Larsen og Iffe Lundberg, med henholdsvis 13 og 11 inden pausen.
 
Belgien kom sidst i første halvleg foran 32-53 på en tre’er af Khalid Boukichu og det så nærmest umuligt ud for Danmark. Spillere og tilskuere fik dog lidt håb op mod halvlegspausen, da Lundberg, Larsen og Adama Darboe alle scorede en enkelt gang og sendte holdene til pause ved stillingen 39-55.
 
Starten af anden halvleg gav endnu mere håb om et hjemme-comeback. Jonas Zohore, Sami Eleraky scorede tæt på og da Adam Darboe ramte en tre’er til 46-60 kunne man for alvor høre de 2800 tilskuere i Farum Arena.
 
Belgiens Jonathan Tabu fik dog hurtigt slukket håbet. Han ramte en tre’er i næste angreb, et layup lige bagefter og så endnu en tre’er og så var Belgiens forspring igen oppe på 22.
 
Danmarks træner, Erez Bittman var skuffet over nederlaget, men også realistisk omkring hvor det danske hold er lige nu:
 
-Vi er en ung nation, når det gælder basketball på højt niveau, påpegede træneren. Hvis vi ser på, hvor vi var for tre år siden, spillede vi foran under 1000 tilskuere og var 74 på verdensranglisten. Vi er hoppet 17 pladser op ad listen, men vores nuværende modstandere er altså 35-55 pladser højere oppe. Danmark er begyndt at sende helt unge spillere på skole ude i Europa og når de når landsholdet, har de endnu mere europæisk erfaring end de nuværende.
 
I gruppens anden kamp besejrede Litauen Tjekkiet med 97-89, så Belgien topper listen med to sejre, foran Litauen og Tjekkiet med en og Danmark endnu uden nogen.
 
Det næste kampvindue er i slutningen af november, hvor Danmark møder Litauen ude og Tjekkiet hjemme.
 
Topscoere:
Danmark: Kevin Larsen 20, Iffe Lundberg 15, Adama Darboe 11
Belgien: Jonathan Tabu 22, Retin Obasohan 16, Quentin Serron 10
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420