Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Tid til Lodtrækning for kvalifikationen til EM 2017

Nyheder

Tid til Lodtrækning for kvalifikationen til EM 2017 


FIBA Europe offentliggjorde onsdag deres Seedninger til FIBA EuroBasket 2017 Kvalifikationens lodtrækning. Lodtrækningen finder sted fredag den 22. januar fra kl. 10.30 i München.

27 hold deltager i kvalifikationen som spilles mellem den 31. august og 17. September 2016. Der spilles om de sidste 11 billetter til FIBA EuroBasket 2017.

De 27 hold bliver delt ind i 7 grupper – 6 grupper med 4 hold og 1 gruppe med 3 hold. Gruppevinderne og de 4 bedstplacerede 2. pladser avancerer.

13 hold har allerede fået deres billet til FIBA EuroBasket 2017:
  • De fire værtsnationer: Finland, Israel, Rumænien og Tyrkiet.
  • Finalisterne fra EM 2015 – Spanien og Litauen.
  • De 7 andre lande (udover Tyrkiet) som skal deltage i de kommende olympiske kvalifikationer: Kroatien, Tjekkiet, Frankrig, Grækenland, Italien, Letland og Serbien.

Danmark er at finde I det 4. og sidste seedingslag og kommer derfor i gruppe med et hold fra de 3 andre lag.

Ser vi på seedinglag 1 er det svært at finde nogen vi ønsker at møde. Skulle vi vælge kunne Belgien være okay for os. Tyskland kunne være sjove at spille mod ift. NBA spillere og måske en aldrende Dirk Nowitzski.

I 2. lag får Danmark det også svært lige meget hvad, men et nordisk slag mod Island kunne være en god kamp. Holland og Ungarn kunne måske være okay modstandere alt efter hvem de stiller op med.

I 3. lag er der flere nationer vi har spillet mod tidligere år fx: Schweiz, Østrig og Hviderusland. De 3 nationers styrke hænger sammen med om deres nøglespillere spiller med eller ej. Endnu engang kunne det være rigtig sjovt med et nordisk opgør med vores nabo Sverige. De har et stærkt hold og Jonas Jerekbo som til daglig spiller i NBA kunne være spændende at se på dansk jord.

Generelt kan det siges at de fleste lande har NBA spillere med i truppen og dermed er der gode muligheder for at se en NBA spiller i aktion på dansk jord. Det ses dog til tider at NBA spillerne ikke er med i kvalifikationsrunder for deres nationer. Dette giver Danmark bedre chancer mod nogen nationer som vi ellers kunne få det svært med fx Schweiz og England.
 

Lodtrækning kan følges live på www.fibaeurope.com fra kl. 10.30 fredag. 


Du kan se de forskellige seedings på billedet nedenfor: 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420