Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » To danske træner har færdiggjort FIBA-forløb om minibasket

Nyhed

To danske træner har færdiggjort FIBA-forløb om minibasket

I forrige uge bestod Karina Weiland fra Viby Basketball og Thomas Johansen, konstituerende direktør i DBBF, det toårige trænerkursus FIBA Europe Mini Basketball Coaching Course (FEMBCC).
Flere og flere medlemmer strømmer til klubberne i Danmarks Basketball Forbund, og derfor er det vigtigt, at der også er gode rammer for de mindste på banen.
 
Derfor har FIBA Europe nu afholdt deres første trænerkursus om minibasket, og her var der to danskere blandt de 38 beståede deltagere.
 
Kurset har varet i to år og startede i Ungarn med teoretiske og praktiske sessioner. Under forløbet har der været foredrag og inspirerende træninger med dygtige FIBA-instruktører.
 
Kamil Novak, der er FIBA Executive Director Europe, fulgte forløbet tæt og værdsætter samarbejdet:
 
- Udviklingen har været stor, og vi er er meget tilfredse. Vi har flere eksempler på, at forbund har fordoblet deres medlemsantal, der begynder i U12-U13-rækkerne. Vi vil blive ved med at vokse og håber på, at alle børn i Europa, der ønsker at spille minibasketball kan finde en måde at udvikle sig på, siger Novak.
 
Den ambitiøse plan er at bygge et fællesskab, hvor der deles ud af data, træninger, spil og koncepter, så der bygges bro mellem de nationale forbund.
 
Det skal være med til at skabe sammenlignelige basketballprogrammer, øge engagementet og bringe alle tættere på det samme mål, selvom minibasketball spilles på forskellige måder over hele verden.

De forskellige måder at spille på kan ses som en fordel, og det vigtigste er at sprede kærligheden til basketball i en tidlig alder.
 
- Vi motiverer vores forbund til at vise det smukke ved basketball til børnene, og derefter vil børnene forhåbentligt begynde at spille. Selvfølgelig bliver alle ikke professionelle, men de vil forblive basketballspillere for altid, og senere vil deres børn have en relation til basketball. Det handler om at skabe et større fællesskab, siger Novak.
 
I Danmark har der i en årrække været stor fokus på minibasketball, hvor antallet af basketballspillere er steget med 100 procent over de seneste ti år. Thomas Johansen fortæller her, hvordan arbejdet er foregået i Danmark.
 
- Vi har ændret fokus fra eliten til at skabe en større volumen af spillere. Vi har arbejdet med skoler og uddannelsesinstitutioner med at promovere basketball. For seks års siden startede vi et samarbejde med Italiens Basketball Forbund for minibasketball, og vi har lært af dem.
 
- Det var et stort skridt at få inspiration til vores trænere af de italienske trænere, der anerkendes som nogle af de dygtigste i verden. Vi er på et stadie, hvor vi ønsker at være flere, før vi fokuserer på, hvem der bliver gode. Det kan ikke gøres på et eller to år, men det kræver en indsats over 10-15 år.
 
- FIBA’s begivenheder på det her niveau er meget vigtige. At være en del af dette giver en masse forbindelser og viden, så det har været meget lærerigt.
 
Det er første gang FIBA Europe afholder et kursus i minibasket. 
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420