Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Trænere

trænere

Træneruddannelseshuset

Danmarks Basketball Forbund tilbyder træneruddannelser på 6 niveauer som er delt op i vores træneruddannelseshus. Nedenfor kan du se huset og dets niveauer.
Klik på det niveau du er interesseret i at læse mere om. 

 
Hent vores folder om det nye trænneruddannelseshus her (3.2 Mb)

Formål

Trænerudvalget har igennem længere tid arbejdet med udviklingen af et nyt uddannelsessystem i DBBF-regi, der skal følge med den fremadstormende vækst af trænere i Danmark. Med implementeringen af DBBF’s licensordning for trænere, så kræves der at uddannelsen også kvalitetssikres. Med det nye uddannelseshus giver vi træneren rig mulighed for at opjustere sine kompetencer indenfor de områder man føler interessante.
De primære mål med det nye træneruddannelseshus er:
  • Simplificering af træneruddannelser
  • Uddannelsesnavne der afspejler indholdet
  • Uddannelsesstruktur koblet til licensordning
  • Relevante videreuddannelsesforløb for både nye og eksisterende træner
Specialisering
I det tredje niveau af det nye uddannelseshus skal du som træner aktivt vælge om du vil specialisere dig inden for ”Børn/ungdom” eller ”Talent/Elite”. Dette giver dig både muligheden for at blive ”verdens bedste mini-træner”, men giver dig også muligheden for at arbejde mod at blive talenttræner og få redskaberne til at arbejde med spillere og atleter på højt niveau. Specialiseringen vil også være gældende på to de efterfølgende niveauer (A-træner og Diplomtræner).
Tillægsmoduler og spotkurser
Det nye træneruddannelseshus tilbyder også tillægsmoduler og spotkurser der vil have specifikke emner som ”Skud”, ”Trænerrollen”, ”Mental Træning” og lign. En værtsklub for et kursus kan derfor specifikt gå ind og vælge hvilket tillægsmodul man vil have i forlængelse af grundmodulet eller på en given hverdagsaften. DBBF-godkendte tillægsmoduler og DBBF-godkendte clinics er gældende på de første tre niveau i det uddannelseshuset. 

DBBF-godkendte tillægsmoduler og DBBF-godkendte clinics er gældende på de første tre niveauer i uddannelseshuset. Mulige tillægsmoduler og clinics der kan bestilles med, kan ses her: Tillægsmoduler
Fast-track
Uddannelseshuset giver også mulighed for en erfaren spiller/træner at hoppe ind på det niveau, der er relevant jævnfør det lodrette fast-track i venstre side. Dette skal der ansøges om ved DBBF’s uddannelseskonsulent.
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420