Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » Trænerlicens sæsonen 15/16 21.09.15

Nyhed

Trænerlicens i sæsonen 15/16


I sæsonen 15/16 udvides trænerlicensen til rækkerne: U12 mester, U14 mester, U16mester, U17 mester og 1. div damer.
I de sidste to sæsoner er trænerlicensen blevet implementeret på landsholdene, ungdomslandsholdene, ligaholdene, 1. div herrer, U22mester og U19 mester.

Hvorfor trænerlicens?
Trænerlicensen er indført for at sikre udviklingen blandt de danske basketballtrænere. Det er af Rigsdagen besluttet at danske trænere, både indenfor ungdoms- og seniorbasketball, kontinuerligt skal motiveres til at uddanne sig og opnå ny viden om deres rolle som trænere. Trænerlicensen vil skabe øget vidensdeling og netværk blandt trænere på tværs af klubber og niveauer, til gavn for dansk basketball som helhed.
I den netop overståede SuperUddannelsesWeekend kunne det ses at endnu flere trænere deltager i de mange gode kurser og clinincs, men også at der er endnu flere klubber og trænere der har fokus på at afholde clinincs og arrangere kurser for trænere i deres egen klub.

Det praktiske:
Det betyder at klubber med hold i rækker hvor der er kræves trænerlicens skal oprette deres trænere i Klubportalen. Derefter skal træneren tilknyttes det pågældende hold for at licensen aktiveres. I finder en vejledning til oprettelse af trænere her. I kan se hvilke rækker der kræves trænerlicens her.
  • Hvis I skal tilknytte en træner der allerede er oprettet i systemet så gå til punkt 3 i vejledningen.
  • HUSK at første gang en træner oprettes i systemet får han/hun automatisk en sæsons licens.
  • En licens er først aktiv når klubben har tilknyttet træneren til et hold på klubportalen.
Hvordan tager en træner et kursus:
På DGI’s hjemmeside kan I finde en oversigt over aktuelle trænerkurser. Desuden er deltagelse i godkendte trænerclinics (både i Danmark og udlandet) også licensgivende. Hvis der er tvivl om et kursus eller clinic er licensgivende så henvend jer til DBBF.
Når træneren har taget et kursus har man licens for de to kommende sæsoner. For nærmere regler for licens se reglementet her.
Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til trænerlicensen er I altid velkomne til at henvende jer til DBBF.

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420