Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forside » Trivsel
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Trivselsundersøgelse

Danmarks Basketball Forbund er med i en videnskabelig undersøgelse af hvad der fremmer unges trivsel i og fortsættelse med idræt.
 
At dyrke idræt i en forening er positivt for mange aspekter af unge menneskers liv. Desværre viser statistikkerne at unge idrætsudøvere ofte falder fra i overgangen fra barndom til ungdomslivet. Det er ærgerligt både for den enkelte, foreningerne, Danmarks Basketball Forbund, men også for hele samfundet.
 
Desværre har de undersøgelser der findes, ofte fokuseret på ting udenfor sportens verden, eksempelvis flere lektier, interesser for fester osv. Det betyder at de er svære som idrætsforbund og foreninger at handle på. Vi ved alt for lidt om, hvad der, indenfor sportens verden, gør at mange unge falder fra. Derfor er Danmarks Basketball Forbund gået med i en større undersøgelse, som foretages af idrætsforskere på Københavns Universitet, som netop fokuserer på forhold indenfor sportens verden.
 

Yderligere information om undersøgelsen

At dyrke idræt i en forening er positivt for mange aspekter af unge menneskers liv. Desværre viser statistikerne at unge ofte falder fra. Derfor er DBBF gået med i en større undersøgelse om forhold der er vigtige for at unge trives i deres idræt, sammen med idrætsforskere på NEXS, Københavns Universitet.

Undersøgelsen gennemføres af Institut for Idræt og Ernæring (NEXS), Københavns Universitet. Deltagernes svar vil blive behandlet fortroligt. Hverken forbund, klubber eller medlemmer kan se, hvad den enkelte har svaret. Dataindsamlingen overholder alle krav stillet af datatilsynet samt Københavns Universitets GDPR-afdeling. Data bliver anonymisereret og vil derefter alene benyttes til DSU’s forskningsmæssige formål og forbundets arbejde for at forbedre sporten.

DBBF er langt fra er det eneste forbund der er i gang med dette stykke arbejde. Denne undersøgelse er en del af en større undersøgelse på tværs af forbund og sportsgrene. Vidensdeling er en vigtig faktor i den moderne sportsarena, og derfor vil vi i DSU gerne bakke op om det. Ved at blive klogere på andre, kan vi også blive klogere på os selv.

Har du spørgsmål til ovenstående eller undersøgelsen generelt er du meget velkommen til at kontakte DBBF’s breddechef Thomas Johansen på tlf: 31 18 67 93 eller mail: tjs@basket.dk

Kontaktoplysninger til DBBF: 

For generelle henvendelser og forespørgsler:


Tlf: 43262420 
Email: info@basket.dk 

Foreningskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420