Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » U-landsholdstræninger i weekenden

Nyheder

U-landsholdene i Gentofte og Nyborg

100 drenge og piger tog chancen under den åbne Try Out til U15 landsholdene på Efterskolen ved Nyborg. Her havde landstrænerne, Thomas Ginnerup (drengene) og Anja Andersen (pigerne), fået til opgave at invitere 30+ spillere med videre i forløbet.

Danmarks U15 landshold skal til sommer spille landskampe ved Copenhagen Invitational i Farum Arena samt North Sea Cup i Vejen Idrætscenter. Du finder de udtagede trupper og mere info på holdenes egne sider.
Også de danske U16 og U17/U18 landshold var i gang, og her var det Gentoftehallen, der indrammede de knap 100 U-landsholdsspillere, landstrænere, testfolk og fysser.

Alle blev testet i sprint, spring og kondition, under kyndig ledelse af Thomas Gunnarsson, der er Ph.d. og lektor ved Institut for Idræt og testleder på Stenhus Test- og Videnscenter. Stenhus Basketball College samarbejde med DBBF om den nye testdatabase for U-landsholdene.

Spillerne på de 4 landshold fik mødt sine nye landstrænere, og de mødes allesammen igen i januar, når Forum Horsens er værter for DBBFs U-landshold samt årets pokalfinaler. Sidste samilng for bruttotrupperne er i marts/april ude på Stenhus Gymnasium i Holbæk og derefter udtages spillerne til forløbet frem mod sommerens NM og EM.

Søndag blev der taget billeder af alle, og de vil blive lagt op på holdenes sider i næste uge.

I november startes de nye årgange op (U14) til G-03 CAMPS, og DBBF inviterer desuden en gruppe U17-spillere til træningscamp i slutningen af december.
Denne landsholdssæson har DBBF igangsat et setup på det fysiske og sportsmedicinske område, under ledelse af Karen Kotila, Christian Weinold og Simon Brockhusen. Alle spillere bliver bedt om at indrapportere eventuelle skader frem mod samlingerne, og de træner og spiller kun, hvis de er "fit-to-play", dvs. hvis de består nogle standardiserede klartests.

Mere omkring dette arbejde vil blive lagt frem her på siderne i den kommende tid.

Læs mere om U-landsholdsarbejdet i folderen herunder (PDF-link).
PDF-link: DBBF Talentfolder (1.8 Mb)

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420