Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U15-piger på FIBA camp i Slovenien

Nyheder

U15-piger på FIBA camp i Slovenien

I weekenden 11.-14. juli var to af pigerne fra U15-landsholdstruppen, Elvira Grunwald (SISU) og Isabella Palmqvist (BMS`/Herlev) til FIBA camp i Postojna, Slovenien sammen med træner Karina Weiland Pedersen (Viby Basket).

Karina Weiland Pedersen fortæller:

Vi oplevede grotten (Postojna Cave), nye venskaber på tværs af landene og mødet med basketballlegenden Maria Stepanova og den svenske stjerne Anna Barthold, der fortalte om deres karrierer, og hvordan de nåede dertil samt gav pigerne gode råd. 

I hallerne var der også masser at lære af både instruktører og trænere, og Isabella og Elvira udtrykte, at de syntes, niveauet hos både spillere og trænere var højt. Om formiddagen trænede vi tre timer, mens eftermiddagene/aftenerne blev brugt på kampe og clinics (for spillerne fx Do's and Don't's with social media og trænere: Sportspsykologi, herunder mentaltræning).

Den sidste dag afsluttedes med den traditionelle all star-kamp, hvor 2x12 spillere var udtaget samt 4 trænere. Desværre var hverken Isabella eller Elivira udtaget. Jeg blev udtaget til at coache Øst-holdet sammen med den ungarske træner. I år - modsat de andre år - blev ”Campens Træner” ikke kåret, men i stedet valgte hver instruktør (fire i alt) den træner, de mente havde udmærket sig i deres gruppe (og dermed blev valgt som træner til all star-kampen). Silvia Font fra Spanien var min instruktør.

På trods af en større omstrukturering af campen og en til tider lidt uigennemskuelig tidsplan havde vi alle tre en rigtig god camp, hvor vi lærte, hyggede og oplevede en hel masse.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420