Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » U16 D EM 2016

Nyheder

Afslutning på U16 Damelandsholdet til EM 2016


Onsdag den 10. august skulle U16 pigerne møde Albanien.  De danske piger bragte sig foran efter blot 7 sekunder, og lod ikke de albanske piger få et ben til jorden. Kampen sluttede 66-41, og kampens spiller var Frida Formann med 16 minutter og 16 points.
 
Fredag den 12. august skulle U16 pigerne møde Slovenien.  I første halvleg var niveauet ikke højt nok, og gik til pause med en stilling på 32-15 til Slovenien. I anden halvleg fandt de danske piger niveauet igen, men desværre var det ikke tilstrækkeligt, da første halvleg gik som den gjorde. Kampen endte 58-49 til Slovenien og kampens spiller var Frida Formann med 38 minutter og 28 flotte points.
 
Lørdag den 13. august skulle U16 pigerne spille mod Bulgarien. Det var en meget lige kamp. Desværre stak Bulgarien af i sidste periode og vandt derfor 53-59 over vores danske piger.  Kampens spiller var Mathilde Gustavsen med 27 minutter og 17 points.
 
Søndag den 14. august skulle U16 pigerne møde Makedonien. Trods de danske piger kæmpede en brav kamp og spillede sig til flere gode muligheder, var Makedonien lidt bedre til at udnytte sine chancer. Derfor endte kampen 48-52 til Makedonien og kampens spiller blev Frida Formann med 28 minutter og 21 points.

Alt i alt har vi nogle seje U16 piger, som har igennem hele EM repræsenteret Danmark på bedste vis og som står sammen i både medgang og modgang.

U16 Damelandsholdet slutter på en 15. plads til EM i Oradea, Rumænien. 
 

En god sejr til U16 pigerne


Efter at få overstået tirsdagens træning samt lidt hvile og behandling, stod den på gametalk/videosession. Herefter gik turen videre til hallen, hvor kampen mod Grækenland startede kl. 18:00.

De danske piger kom godt fra start og bragte sig foran med det samme. Og takket være en fantastisk indsats i både forsvaret og i angrebet blev det til en sejr på 53-45 til danskerne.

Danmarks bedste spiller i denne kamp er Frida Formann med 32 minutter og 18 points.

Læs mere på nedenstående link:
http://www.fiba.com/europe/u16bwomen/2016/0908/Denmark-Greece#tab=boxscore_statistics
 
Næste kamp er mod Albanien onsdag den 10. august 2016 kl. 20:15.
http://www.fiba.com/europe/u16bwomen/2016/1008/Denmark-Albania

U16 Damelandsholdet er i fuld gang med EM


Kampen mod Luxembourg startede fornuftigt, men inden længe vågnede Luxembourg og vendte alt på hovedet til stor overraskelse for mange. Anden periode var der scoringstørke. Tredje periode prøvede de danske piger at få momentum, men så hældte Luxembourg alt i også meget pressede afslutninger. 4. periode får de danske piger fat igen og viser karakter ved at næsten fuldføre et comeback. Men desværre havde Luxembourg fået et for stort forspring, så de danske piger måtte gå derfra med et nederlag på 60-48.
Forberedelserne til Ukraine kampen var noget af en udfordring, idet USB nøglen med dagens kampe først blev udleveret omkring midnat, så en del af nattetimerne blev brugt på scouting.

Kampen mod Ukraine var fastlagt allerede til kl. 13:30, så der var ikke meget tid. Men holdet fik det bedste ud af det.  
Morgenen blev brugt på Workout og taktikmøde, og hele holdet fik en god gejst til dagens kamp. Pigerne havde ikke mistet håb eller troen om at give Ukraine stor modstand. 
Kampen mod Ukraine var en helt anden kamp end kampen mod Luxembourg. De danske piger viste, at de havde lært noget fra gårsdagens kamp og holdet hænger meget bedre sammen og får spillet sig til rigtig mange gode chancer.

Men desværre ville bolden ikke i kurven. Så endnu en frustrerende kamp for pigerne, men på en anderledes måde end kampen mod Luxembourg, da de danske piger fik deres spil til at hænge rigtig godt sammen og spillede som et hold.

Men når bolden ikke vil i kurven, endte kampen med et nederlag på 32-48.

U16 Damelandsholdet er ankommet til EM i Rumænien


Onsdag den 3 aug. ankom pigerne til Oradea i Rumænien sammen med det østrigske damelandshold. 

Torsdag den 4 aug. bestod af hård og god træning, hyggetid i poolen og taktisk oplæg om Luxembourg. 

Men idag er det hvor det hele rigtigt går igang. EM presset vil nu kunne mærkes fra kl. 14:45 dansk tid, hvor pigerne skal møde Luxembourg i deres første kamp.

Livestats kan ses her:

http://www.fiba.com/ls/#12143&12251-B-2 

Nyt fra Østrig inden turen går til EM


Tirsdag den 2. aug.  kl. 11:00 spillede U16 pigerne deres anden træningskamp mod Østrigerne. De danske piger kunne ikke rigtig hænge sammen i forsvaret og der blev begået nogle fejl. Det betød at de måtte gå til halvlegspausen bagud 33-34. Men i anden halvleg fik de danske piger tingene til at hænge sammen igen. Samspilningerne sad lige i skabet og pigerne kunne være stolte af endnu en sejr 70-58 og med en vigtig lektion at tingene ikke bliver serveret på et sølvfad. Man skal kæmpe for det hele tiden.  God lektion at have med sig til EM.

U16 pigerne tog sig en velfortjent tur ind til Tulln efter kampens hede, deltog i en sjov Dance Challange og sluttede dagen af med en godnathistorie fra Peter.

Onsdag den 3. aug. kl. 10:30 tog Østrigerne og Danskerne afsted til Rumænien hvor EM venter.
 
U16 Damelandsholdet i Østrig inden EM


U16 damerne tog afsted søndag den 31. juli 2016 til Østrig. De skal deltage i EM i Rumænien. De træner og spiller lidt træningskampe mod Østrig før de tager afsted i bus med Østrig til EM.

 

Landsholdet tjekkede ind på Junges Hotel Tulln, og efter en god frokost tog de alle på sightseeing og endte ved en sø, hvor de kunne bade. Da det er varmt i Tulln, var afkøling tiltrængt.

Efter turen var det tid til første træning, som forløb rigtig godt, og med en aften med god aftensmad og en lærerig session gik alle til ro.
 

Første træningskamp mod Østrig forløb rigtig godt. Det endte med en sejr på 64-36.

Pointene fordelte sig således:

Ledou 13 – Sandra 8 – Rebecca 5 – Emilie 2 – Roan 5 – Katrine 6 – Frida 21 og Bianca 4.
 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420