Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U16 Damer EM

Nyheder

A-EM kæmpe udfordring for U16 Damer

Når Danmarks U16 Damelandshold i dag går på banen i Kaunas mod hjemmeholdet fra Litauen, er det starten på en kæmpe udfordring. Holdet deltager i U16 A-EM, mod de bedste nationer i Europa og gruppen indeholder også Tyskland og Rusland.
 
Danmark har traditionelt befundet sig i B-Divisionen for ungdomslandshold i Europa, med enkelte år i A-Divisionen, efter at have endt i top tre i Division B-EM året før. Det meste af holdet, der sikrede oprykning til A-rækken er nu rykket op som U18-spillere, så der venter en kæmpe udfordring for de unge danske piger i Litauen. Det er ikke tidligere lykkedes at bevare pladsen i den øverste division, så det er et helt klart delmål for det danske hold og cheftræner Anja Andersen:
 
-Det bliver rigtigt spændende at se, hvor langt det kan bære, siger den erfarne træner, men vi går ind i turneringen med en tro på egne evner, masser af gåpåmod og vi er klar til at håndtere de udfordringer der møder os, så vi kan fortsætte den super positive udvikling vi har haft over sommeren. Vi er i hvert fald kommet herned for at kaste alt hvad vi har på gulvet, for at prøve at bevare pladsen i A-Divisionen og idet hele taget kæmpe med alt hvad vi har. Vi har naturligvis respekt for vore modstandere men vi er ikke bange for nogen
 
De danske forberedelser startede allerede med den første U15 landsholdsturnering i sommeren 2017, men er blevet intensiveret denne sommer, blandt andet med en træningsturnering i Tyrkiet. Her viste danskerne tænder, blandt andet med en sejr over værterne, der er et etableret hold i A-Divisionen, hvilket giver tro på tingene:
 
-Vi ser rigtig meget frem til denne udfordring som vi har arbejdet frem imod længe nu, fortæller Anja Andersen. Det bliver super godt endelig at komme i gang. Ingen tvivl om at det bliver en udfordring, men det er også en udfordring, vi føler vi er parate til, med de forberedelse vi har haft. Kan vi ramme det niveau vi gjorde i den kamp som vi vandt over Tyrkiet, hvor alle bidrager med et eller andet, så kan vi godt drille nogen. Vi er bedre klædt på i forhold til hvad møder os af hård fysik og konsekvens i spillet efter vores kampe i Tyrkiet, ingen tvivl om det.
 
Alle holdets kampe kan ses live på DBBFs Facebookside og turneringen kan i øvrigt følges på turneringens hjemmeside.
 
Holdet har også fået fri brug af DBBFs Instragramprofil: ”DBBF – dansk basketball”
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420