Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U16 Damer til A-EM

Nyheder

U16 damerne kvalificerer sig til A-divisionen

Danmarks U16 damelandshold har de seneste dage for alvor haft ryggen mod muren, da holdet SKULLE vinde to kampe i træk for at forblive blandt kontinentets 16 bedste nationer.

Torsdag lykkedes det så at besejre mægtige Tyrkiet og derved sende dem ned i B-divisionen, og i dag gjorde pigerne rent bord, da de fra start til slut kontrollerede skæbnekampen mod store og stærke Polen. Det blev til en sejr på 68-56 og dermed kan Danmark fortsætte i A-divisionen, når der spilles U16 EM næste sommer, mens Polen rykker ned sammen med tyrkerne og Sverige.

Holdets træner, Thomas Silfen, var fuld af beundring over sit hold: "Wow, hvor er de her tøser seje sammen... Hold nu op de gav alt hvad de havde. Ord kan ikke beskrive den udvikling de har været igennem. Wow!"

Det er 2. sommer i træk, at U16 damerne klarer skæret i A-divisionen, og det er aldrig sket før i historien. For et par uger siden kvalificerede også U16 herrelandsholdet sig til A-divisionen, så det bliver første gang, at Danmark har begge køn i aldersgruppen i det fineste selskab på samme tid.

Det har været en hård turnering, hvor pigerne undervejs har spillet mod 3 ud af de 4 bedste hold i Europa, og det gør det bare endnu mere imponerende, at de har kunne bevare selvtilliden og køligheden helt til det sidste.

Ganske enkelt en imponerende præstation. Stort tillykke til spillere, trænere, ledere og alle omkring holdet!

Lige herunder finder du alle holdets kampe fra turneringen.

Og her er link til turneringens hjemmeside:

http://www.fiba.basketball/europe/u16women/2019

Puljekampe: 

Slutspilskampe:Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420