Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » U16 Herrer til EM

Nyheder

Danmarks U16 herrer er netop nu i gang med at spille om EM i Sofia.

Sejr over Irland i sidste kamp.

20.08.2016


Ligesom i går - mod Bulgarien - havde vi nogle udfordringer. Igor brækkede sin næse i går, så han kunne selvfølgelig ikke spille. Søren havde stadig lidt ondt i hånden, og Tue havde problemer med foden. Kostka fortalte om 2 måder hvormed vi kunne reagere på sådanne problemer: 

1: Man kan bruge det som en undskyldning eller
2: Vi kunne bruge det som ekstra motivation. 

Da det ikke lykkedes os at gøre det i går, måtte vi gøre det i dag, så vi besluttede os for at dedikere denne kamp til Igor.

Vi startede kampen virkelig stærkt, og spillede godt. Især vores outside skud var på plads, og i første halvleg skød vi hele 72% fra 3'eren. Derimod var vores forsvar ikke godt, og vi fejlede gang på gang på at give dødsstødet til Irerne, og lukke kampen. Ved halvleg var vi foran med 11 points. Anden Halvleg startede på samme måde som vi havde sluttet 1. - med dårligt forsvar. Vi lukkede aldrig helt kampen, men endte alligevel med at vinde 81-71. 

Med sejren over Irland endte drengene på en samlet 19 plads.

 

Her er hvad drengene synes om turneringen:

21.08.2016

 

” Som opsummering på turneringen, må vi sige der både var gode og mindre gode punkter, men det endte i det bedre. Det var en sjov oplevelse at være sammen med de bedste spillere fra Danmark, men også at spille på internationalt niveau og lære en masse. Så alt i alt en rigtig fed oplevelse med massere af sjove oplevelser og nye erfaringer. ” 

Sejr over Skotland
19.08.2016
                                                                      
Vi startede meget stærk i både forsvar og angreb. Vores pres forsvar begynder at give resultater som får modstanderen til at lave fejl. Vores angrebsspil er også blevet mere effektivt, således fik vi 24 point i første quarter.Vi begyndte dog af slappede af og Skotland formåede at komme tilbage således at der kun var 7 points forskel. Men kort tid efter var vi tilbage på sporet og vi begyndte igen at trække fra Skotterne. Slutresultatet blev en overbevisende sejr på 77-58.

Alle spillere deltog i sejren og udviste en professionel rolle. Her er nogle kommentarer om de enkelte spillere præstation.

Tue havde ikke en god dag i dag, men hans forsvarsarbejde og hans rebounds, var meget vigtige.
Marcus spillede fremragende i forsvaret det meste af tiden, og sørgede også for at score nogle points.
Søren var en stor hjælp i forsvar og var manden som stoppede Scotlands store fyr. Støttede også holdet med rebounds.
Marc havde nogle gode og vigtige skud og spillede godt i forsvaret, Vi kan se han udvikler sig på dette punkt dag for dag.
Anton, som altid er han en god mand i forsvaret og var til stor hjælp på holdet.        
Samuel, ligesom i går lavede han nogle vigtige points på de rigtige tidspunkter og vi ser at  hans arbejde i forsvar forbedres dag for dag.                                                    
Emil var mindre aktiv end han plejede, men han var meget intens og hård i forsvaret og i rebound arbejdet.
Hippe hjalp en masse i forsvar og lagde op til nogle gode scoringer.
Bakir er langsomt ved at vende tilbage til sit bedste præstation niveau. Meget aktiv i både forsvar og angreb.
Jakob, som sædvanlig, et sikkert valg på holdet. Han arbejder i forsvar på højeste niveau og var god med flere vigtige rebounds.
Liam, efter nogle svære kampe kom han stærk tilbage i dag. Scorede nogle vigtige 3 ers og var god til at støtte holet.
Igor Bakic,  var syg, og måtte se kampen fra bænken. Han har det bedre, så vi håber, at have ham klar i morgen. (Har desværre brækket næsen under træning i dag 19.08.2016 red.)

En af de gode ting af denne sejr er, at vi undgår den tidlige kamp i morgen, så vi har ikke den tidlige træning, der fik os til at vågne op kl. 06:30.

Næste kamp bliver mod Bulgarien som spilles i dag den 19.08.2016. Bulgarien har lige som Danmark vundet 2 af deres kampe, så det bliver formegentlig en tæt kamp.

Vi ønsker holdet god vind.

Du kan finde livestats ved at klikke på dette link:

http://www.fiba.com/europe/u16b/2016/Denmark

17.08.2016

Danmarks U16 herre er taget til Sofia for at spille EM. De har været igennem deres gruppe kampe, hvor det desværre kun er blevet til en enkelt sejr.

De svære kampe blev spillet mod Hviderusland, Portugal, Rusland og Holland, som alle vandt over drengene med omkring 20 points. Men i kampen mod Luxemborg lykkedes det, med fighter vilje, at vinde med 73-67 efter overtid. Bakic blev topscore for Danmark med 19 points og 14 rebounds, og Harbo lavede flest assists, 6 stk i alt.

Nu venter placeringskampene, hvor Danmark skal spille om placeringerne 17-24. Første kamp spilles i morgen den 18/8 mod Skotland. Skotland har tabt alle deres gruppekampe, så vi tror på at drengene kan sætte skotterne til vægs.

Du kan finde livestats ved at klikke på dette link:

http://www.fiba.com/europe/u16b/2016/Denmark
      

 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420