Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U18 Damer til EM

Nyheder

U18 Damer til EM i Østrig

U18 Damer starter EM i Østrig

Det er et talentfuldt hold, Danmark har sendt til U18 Damer EM i Østrig, der spilles 3-12. august i Furstenfeld i Østrig. De yngste af spillerne var sidste år med til at sikre oprykning til den Europæiske A-række, som U16-spillere, men U18 er traditionelt en meget sværere række.

Mellem U16 og U18 sker der en meget stor udvikling, primært fysisk, som danskerne nogle år har haft svært ved at følge med i. Derfor skal det blive interessant at se om årgangene 2000 og 2001 kan slå store nationer som Tyrkiet og Storbritanien, der har flere spillere at vælge imellem.

De øvrige hold i Danmarks gruppe er hjemmeholdet Østrig, Montenegro og Holland.

Basketballforbundets sportschef Steen Guido ser holdet som meget talentfuldt, men fokuserer mere på udvikling end på resultater:

-Det er en virkelig dygtig flok piger, vi har til U18 EM i år, og jeg er spændt på at følge dem alle gennem turneringen. Uanset de resultater, som de kommer til at opnå, så er det for alle vores U-landshold altid det vigtigste, at spillere og trænere kommer inspirerede hjem til deres klubber, og at landskampene supplerer klubberne med oplevelser, der kan løfte spillerne til et nyt niveau.

Når snakken falder på fremtiden for de spillere, der er afsted, kommer der et lys i sportschefens øjne:
 
-Det er første gang at årgang 2000 og 2001 er sammen, og begge årgange har masser af talent til de fremtidige U20 og Damelandshold; og til Dameligaen ikke mindst. Det skal blive spændende at se i de kommende år.

Danmark lægger ud med den svære kamp mod Tyrkiet fredag 3. august kl. 18:00 og kampen kan ses live på Basketballforbundets Facebookside.

Turneringen som helhed kan følges her: http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018


 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420