Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » U18 Damerne til EM i Rumænien 29.07.15

Nyheder

U18 damelandsholdet ender som 8’er til EM

opdateret 10.08.2015

De danske U18 damer skulle prøve at rejse sig i weekenden efter 2 nederlag i mellemrunden som betød at de skulle spille om 5.-8. pladsen til EM.

De danske damer skulle møde Tyskland til at starte med og her blev det et stort nederlag på 86-47 til tyskerne.  

Dansk Topscorer blev Enna Pehadzic med 20 point efterfulgt af Lena Svanholm med 15 point.

Se boxscore fra kampen mod Tyskland her

Efter nederlaget til Tyskland stod det klart at Danmarks sidste kamp skulle blive en placeringskamp for 7. og 8. pladsen. Kampen skulle spilles imod Bosnien- Hercegovina.

Det blev til en tæt og nervepirrende kamp hvor Danmark ved halvlegen var foran med et enkelt point. Modstanderne vandt desværre 2. halvleg med 5 point og endte dermed med at slå Danmark 65-61.

Dermed sluttede EM for U18 damerne med en 8. plads.

Enna Pehadzic gik scorings amok i kampen, men det var desværre ikke nok. Hun sluttede dog som kampens topscorer med 31 point og tog også 10 rebounds. Lena Svanholm scorede 13 point i den sidste kamp.

Se kampens boxscore her

U18 damerne skal spille om 5.-8. pladsen

opdateret 07.08.2015
 
Danmark tabte i går til Tyrkiet 45-89 og med 2 nederlag i mellemrunden bliver der ikke nogen semifinale. Til gengæld skal danskerne så spille om placeringerne 5-8.

I kampen mod Tyrkiet var der træthedstegn og lave skudprocenter. Topscorer blev Lena Svanholm med 13 point.

Du kan se boxscore fra kampen her

I morgen kl. 15.45 skal Danmark så spille mod Tyskland. En sejr giver adgang til kampen om 5 pladsen og et nederlag betyder en sidste kamp om 7 pladsen.

Følg kampen mod Tyskland på livestats her

Danmark taber til Sverige

opdateret 06.08.2015

Efter en meget lavt scorende affære og en masse missede skud taber Danmark til Sverige med cifrene 49-27. U18 damerne skød blot 10/49 indenfor 3 points linjen og 1/16 bag 3 points linjen, samtidig blev de udreboundet af de svenske damer 60-40.

I det store nederlag var der dog også et par positive punkter som danskerne kan tage med sig. De danske spillere forcerede svenskerne til 21 turnovers mens de danske U18 damer smed bolden væk respektable 15 gange. En anden positiv ting danskerne kan tage med fra kampen er at svenskerne før kampen snittede 71,75 point pr. kamp og de blev altså holdt nede på blot 49 point imod danskerne. Så det danske forsvar fungerede udmærket i kampen, men angrebet udeblev.

Dansk topscorer blev Enna Pehadzic med 10 point.

Efter nederlaget ligger De danske U18 damer sidst i mellemspillet og kampen om at kvalificere sig til semifinalerne. En sejr mod Tyrkiet senere i dag og en svensk sejr over Rumænien kan dog give en lille dansk mulighed hvis målscoreren bliver god nok. Ellers bliver det til en kamp om 5. – 8. pladsen.

Følg kampen mellem Danmark og Tyrkiet kl. 13.30 på livestats ved at trykke her
 

U18 damelandsholdet klar til kamp i EM mellemspillet
Opdateret 05.08.2015 


Danmarks U18 damelandshold er klar til kvalifikationsmellemspillet ved EM. Landsholdet endte som nr. 2 i gruppespillet, efter Rumæniens sejr over Luxembourg. I mellemspillet bliver det afgjort om de danske U18 damer skal spille om 1.-4. pladsen eller 5.-8. pladsen ved dette års EM.

Danmark spiller i dag kl. 13:45 deres første kamp i mellemspillet mod Sverige, som var ubesejret i deres gruppe.
Livestats fra kampen mod Sverige kan følges her:

http://u18women.fibaeurope.com/enDivB/gameID_11357-E-1-1.html

I morgen skal Danmark møde Tyrkiet kl. 13:45, hvorefter klassifikationsrunden bliver afgjort.
Livestats fra kampen mod Tyrkiet kan følges her:

http://u18women.fibaeurope.com/enDivB/gameID_11357-E-4-2.html

U18 Damerne videre til mellemspillet ved EM


U18 damelandsholdet har afsluttet deres kampe i gruppespillet til EM og ligger foreløbigt på 1. pladsen i gruppen, men værterne fra Rumænien mangler 1 kamp og kan med en sejr over Island slutte på 1. pladsen i gruppen. Danmark er med sine 7 point dog sikker på minimum at blive nr. 2 og er dermed klar til mellemspillet hvor det bliver afgjort om de danske U18 damer skal spille med om 1.-4. pladsen eller 5.-8. pladsen til EM.

Her følger en kort opsummering på U18 damernes sidste 3 kampe i gruppespillet.

Efter sejren mod Grækenland skulle Danmark møde værterne fra Rumænien, det blev en meget tæt og spændene affære igennem de første 3. perioder, stillingen var nemlig helt lige ved starten til 4. periode. Her træk rumænerne dog fra Danmark og vandt kampen 70-61.

Danmark havde ligesom i kampen mod Grækenland mange turnovers imod Rumænien, de endte med at smide bolden væk hele 29 gange og denne gang blev det straffet med et nederlag.

Sarah Mortensen havde trods nederlaget en fantomkamp hvor det blev til 26 point, 13 rebounds, 3 assists og 2 blocks. Imponerende præstation!

Du kan se stats fra kampen mod Rumænien her

Efter nederlaget til værtsnationen Rumænien var det tid til genoprejsning. Den kom imod Island med en dansk sejr på 55-47. Endnu engang havde danskerne mange turnovers (24) men de forcerede også modstanderne til mange TO’s (20) hvilket gjorde at resultatet denne gang endte positivt for de danske U18 Damer. De danske skudprocenter var heller ikke specielt gode fx skød danskerne blot 3 for 17 bag 3’eren. Danmark var dog noget bedre til at konvertere deres straffekast til point end damerne fra Island og satte 16 ud af 20. Island scorede kun på 8 ud af 15 af deres skud fra straffe. Dermed blev det altså til en dansk sejr!

Sarah Mortensen blev igen topscorer, denne gang med 15 point, hun tog også 9 rebounds. Enna Pehadzic scorede 14 point og tog 8 rebounds.

Se stats fra kampen mod Island her

Sidste kamp i gruppespillet for de danske U18 Damer var imod Luxembourg. Efter 1. periode var danskerne bagud med 6 point, men de kom tilbage i kampen og efter en flot 4. periode blev det til en dansk sejr på 82-69. Det lykkedes endelig de danske U18 damer at forcere modstanderen til at lave flere turnovers (21) end de selv havde (16). Danskerne fortsatte samtidig deres aggressive spil og endte med at skyde 30 skud fra straffekastlinjen, hvor der blev scoret 22 gange. Med sejren sikrede Danmark sig en plads blandt de 8 bedste til EM slutrunden.

Topscorer mod Luxembourg blev Lena Svanholm som scorede 26 point og tog 8 rebounds. Sarah Mortensen sluttede kampen med 20 point og 10 rebounds. Enna Pehadzic endte med 18 point og 6 rebounds.

Se stats fra kampen mod Luxembourg her

Stort Tillykke til de danske U18 damer og held og lykke med de næste kampe. En lille bonus info er at det danske U18 damelandshold er det hold til EM-slutrunden som har taget flest rebounds, de griber i gennemsnit 54 rebounds pr. kamp! 

U18 Damerne slår Grækenland

opdateret 31.07.2015

I går spillede U18 damerne deres første kamp til EM i Rumænien. Det blev til en flot sejr over Grækenland på 72-62 og dermed en rigtig god start for damerne til EM.

Topscorer i kampen blev Enna Pehadzic som scorede 25 point, hun greb desuden 8 rebounds, lavede 4 assists og 4 steals. Flot præstation! Lena Svanholm, Victoria Mikkelsen og Trine Drejer havde 11 point hver, førstnævnte havde også 8 rebounds.

Se boxcore for kampen her

Næste kamp er imod værterne fra Rumænien som ligeledes vandt deres første kamp i turneringen. Kampen spilles kl. 18.00 i dag fredag den 31. juli og kan følges på livestats her: http://u18women.fibaeurope.com/enDivB/gameID_11235-B-4-2.html  

U18 Damerne til EM

Det danske U18 damelandshold skal spille EM i Rumænien den 30. juli til 9. august. Her er der i alt 20 nationer med i kampen om EM titlen i division B. De 3 bedste hold bliver kvalificeret til at spille med i division A.

Holdene er delt ind i 4 grupper: A, B, C og D og Danmark er at finde i gruppe B. Her skal vi møde følgende nationer: Island, Rumænien, Luxembourg og Grækenland.

Link til Turneringssiden med meget mere info: http://u18women.fibaeurope.com/enDivB/

Truppen ser således ud:
Johanna Mijic Kampp  SISU
 Sarah Sofie Mortensen  BMS
 Trine Drejer  Værløse
 Emma Braunstein Poulsen  Virum
 Lena Svanholm  Hørsholm
 Enna Pehadzic  Horsens IC
 Sofie Schirmer  Virum
 Lisbeth Clausen  Værløse
 Annemie Friis Espensen  Værløse
 Victoria Mikkelsen  SISU
 Ellen Iversen  Virum
 Grace Gardner  Italien
 
Holdet trænes af Thomas Ginnerup og assisteres af Peter Jensen og Jakob Hjorth Jørgensen. Tenna Aastrup er fysioterapeut og Stefan Lillelund Sørensen er manager for holdet.

Vi har snakket med headcoach Thomas Ginnerup og du kan se interviewet med ham her:

1) Hvordan har forberedelsen været? Er I klar til EM?
Optakten har været tilfredsstillende. Det har været gavnligt at være i Serbien, bl.a. fordi det har givet os mulighed for at vænne os til varmen. Desværre har vi kun haft en ordentlig kamp mod det serbiske U16 hold, mens de to kampe mod det schweiziske U16 hold ikke har givet så meget. Vi er relativt fit og klar, men desværre har Emma Braunstein fået et slag lige over knæet, som p.t. holder hende på sidelinjen.

2) Hvad er dine forventninger?
Forventningen er, at vi skal spille med i den bedre ende af turneringen, men qua sidste års resultater er der forholdsvis mange stærke nationer med i årets B-EM. Vi er selv i pulje med Grækenland og Rumænien, mens man i de andre puljer finder lande som Bosnien, Tyrkiet, Sverige, Letland, Finland, England og Tyskland.

3) Hvad er holdets styrker? Hvad vil være nøglerne til succes for jer?

Vores styrker Holdets styrke er forsvaret. Vi har – og skal have – et solidt forsvar. Til en EM-turnering er det svært at score mange point i mange kampe, hvorfor det er vigtigt, at vi kan lukke ned for modstanderen. For at vi skal have succes, skal vi holde modstanderen på ca. 60 point, og vi skal have produktion fra hele holdet.

4) Hvad synes du, at u-landsholdsspillere får ud af at spille landskampe og EM? Hvad tager de med sig som spillere?
Ungdomsspillere tager flere ting med fra en sommer med landsholdet. For det første er de synligt markant skarpere og bedre end deres klubkammerater, når de kommer hjem til Danmark efter sommeren. Der er ingen tvivl om, at skal man bruge sin sommer på at udvikle sin basket, så er der intet sted, hvor man kan få så meget basket af høj kvalitet, som med landsholdene. Dernæst er niveauet og konkurrencen markant højere end i klubberne ligegyldig om man spiller i danske rækker eller deltager i internationale turneringer. Et EM er derfor den bedste – og eneste mulighed – som danske spillere har, hvis de vil teste sig selv mod jævnaldrene på det højeste niveau. Endelig er et ungdoms-EM et rigtig godt salgsvindue, hvis spillere ønsker at komme til udlandet. Både USA og Europa. Det skyldes, at udenlandske trænere følger med i U-EM, og at de udenlandske trænere langt bedre kan vurdere niveauet, når stats og video er hentet ved et U-EM.

5) Dit bedste råd til a) en ung træner og b) en ung spiller, som har ambitioner med basketball?
Til spillere, som har ambitioner med deres basket, vil jeg citere Woody Allen: ”Eighty percent of succes is showing up.” (80 % af succes er at møde op). Hvis der er en ting, som karakteriserer alle, der har haft succes med deres basketball – eller sport i det hele taget, så er det, at de har træner længere, arbejdet hårdere og ofret mere end deres jævnaldrene.
For trænere, som har ambitioner med deres basket, vil jeg citere Woody Allen: ”Eighty percent of succes is showing up.” (80 % af succes er at møde op.) Hvis der er en ting, som karakteriserer alle, der har haft succes med deres basketball – eller sport i det hele taget, så er det, at de har træner længere, arbejdet hårdere og ofret mere end deres jævnaldrende.

Nedenfor kan du se kampprogrammet for U18 damerne til EM:
 
Dato Modstander Tid
30.07.2015 Grækenland 21:15
31.07.2015 Rumænien 18:00
01.08.2015 Island 20:15
02.08.2015 Luxembourg 15:45

 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420