Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U18 EuroLeague

Nyheder

Dansk hold med i Euroleague Next Generation Tournament

Et dansk alliancehold, DBA Copenhagen, er med i Euroleague Next Generation Tournament, som er klubturneringen for de allerbedste U18 hold i Europa. Weekendens runde spilles i Kaunas i Litauen.

Euroleague for herrer har Europas bedste hold som deltagere. Navne som Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskva og Bayern Munchen er med, når de voksne spiller, og på U18-niveau finder man flere af de samme navne.

Det danske hold, der består af spillere fra basketakademierne på Stenhus Basketball College og Copenhagen Basketball Academy fra Falkonergårdens Gymnasium og HF og coaches af landstræner Erez Bittman, skal således op mod nogle Europæiske giganter.

Fredagens kamp var mod sidste års vindere af turneringen, litauiske Rytas Vilnius, hvorefter Stellazzurra Rom fra Italien - som tabte finalen til Vilnius sidste sæson - står for tur lørdag formiddag, mens mægtige CSKA Moskva følger senere samme dag.

Turneringen spilles i Kauno Arena med plads til 15.000 tilskuere og assistenttræner Jørgen De Linde Lind mener det er en stor mulighed for dansk basketball:

-Det er en stor mulighed for spillerne at være med på det her niveau. Det er også stort for akademierne at få denne indstilling at kunne deltage og det er en stor inspiration for spillerne og arbejdet med akademierne i fremtiden.

Slutspilskampene afvikles søndag og de bedste hold går videre til finalestævnet senere på foråret, hvor Europas otte bedste hold mødes.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentudvikler

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420