Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » U18 Herrerne til EM i Østrig 22.07.15

Nyheder

U18 herrerne 10’er til EM

opdateret 03.08.2015

I weekenden spillede U18 herrerne deres sidste kampe til EM i Østrig. Det var placeringerne 9-12 der var på spil. Den første kamp var i mod Holland og her handlede det om at vinde og dermed kvalificere sig til at spille om 9. pladsen i den sidste kamp.

Kampen mod Holland var præget af træthed for begge mandskaber og med en virkelig lang og hård turneringen der byder på 9 kampe på kun 11 dage, er det svært at bebrejde de 2 hold.

Ingen af holdene spillede specielt godt og kampen var noget mere spændende end den var køn at se på. Holland og Danmark fulgtes ad det meste af kampen, da begge hold havde svært ved at score. Ved stillingen 48-48 får Danmark et afgørende hul med et 5-0 run. Kampen var dog ikke helt slut endnu og med en del missede straffekast fra de danske U18 herrer og med en hollandsk 3’er i de sidste sekunder bliver det en spændende afslutning.

I afslutningen er det ikke kun spillerne der viser tegn på træthed efter en lang turneringen, tidtageren får nemlig startet tiden forkert i de sidste sekunder og kampens sidste 1,9 sekunder bliver i flere omgange forsøgt spillet færdig med hjælp fra diverse ure, herunder shot-clocks, da anlægget i hallen også begyndte at vise træthedstegn og ikke kunne justeres.

Det hele ender dog med en dansk sejr på 56-52. Du kan se stats fra kampen her

Danmark kvalificerede sig dermed til kampen om 9. pladsen som skulle spilles mod Belgien. I denne kamp slap de danske kræfter desværre helt op. Efter en tæt 1. periode som ender 14-17 til Belgierne, går Belgien scoringsamok og vinder 2. periode 20-36 og Danmark kom aldrig tilbage i kampen.

Det ender med et dansk nederlag på 72-103 og en trods alt godkendt 10. plads til U18 herrerne.

Se stats fra kampen mod Belgien her

Asbjørn Nerlov blev topscorer i kampen mod Holland med 12 point. Filip Rajovic blev topscorer i kampen mod Belgien med 19 point, han havde 11 i kampen mod Holland.

Samlet set bliver August Haas topscorer for Danmark over hele turneringen med 16 point pr. kamp. Han ender også med at blive den mest assisterende dansker med 4.2 assists pr. kamp. Danskeren med de fleste rebounds pr. kamp under turneringen blev Asbjørn Midtgård med 8.4 rebounds pr. kamp. 

 

Danmark med i kampen om 9.pladsen ved EM

opdateret 31.07.2015

Efter gruppespillet hvor Danmark sluttede på 3. pladsen skulle de danske U18 herre spille 2 placeringskampe mod hhv. Rumænien og Portugal. Det blev til et nederlag til Rumænien på 83-78, hvor det rumænske hold pressede danskerne hårdt og det endte med mange turnovers og dårlige skud.
Efter pausen fik danskerne vendt momentum, især Mads Bonde og Asbjørn Nerlov steppede op i kampen. Desværre lykkedes det rumænerne at sætte et par store skud og de ender altså med at vinde kampen.

Stats kan ses her: http://u18men.fibaeurope.com/…/compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH…

Kampen mod Portugal blev til en tæt kamp det meste af tiden. Efter dansk dominans i 3. peridoe ender Portugal med at komme rigtigt tæt på, og de har muligheden for at udligne i sidste angreb ud af en timeout, men Henrik stjæler bolden og dunker sejren hjem 82-77.

August Haas bliver topscorer med 21 point og Henrik Pedersen spiller også en fremragende kamp og ender med 16 point og 13 rebounds.

Stats fra kampen kan findes her: http://u18men.fibaeurope.com/…/compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH…

Resultatet af de 2 kampe betyder at de danske U18 herrer bliver nr. 1 i mellemspillet for placeringer og på lørdag skal holdet møde Holland i en kamp om retten til at spille om 9.-10. pladsen.
Kampen spilles kl. 18:00 i Fürstenfeld, som efterhånden har udviklet sig til at blive danskernes favoritbane.

Kampen kan følges på livestats her: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/gameID_11519-89-A-1.html

Danmark med flot sejr over Israel

opdateret 28.07.2015

Inden kampstart blev det klart at Danmark skulle vinde med 21 point for at tage 2. pladsen, og med 34 point for at blive nr. 1. Alle andre resultater ville efterlade de danske U18 herrer på tredjepladsen.

I løbet af første periode lignede det en planmæssig overkøring fra den israelske basketball-maskine. Israel førte 26-14 efter første periode og så ud til at kunne køre den hjem på cruise control.

2. periode så lidt bedre ud og det lykkedes for Danmark at spille lige op, så forskellen stadig var på 14 point ved halvlegspausen.

Men så skete der noget! I tredje periode lugtede de danske U18 herrer blod og begynde at ramme nogle store skud. Israel missede samtidig selv de mest simple skud, hårdt og godt presset af sindssygt hårdt arbejdende danskere. Danmark halede ind point for point, og ligegyldigt hvad den israelske træner prøvede, så blev det forpurret af en velsmurt dansk maskine med momentum.

Pludselig havde Danmark hentet Israel og fortsatte bare med at trække fra. Selv om ingen på forhånd havde skænket det mange tanker, så fik holdet lige pludselig travlt med at regne efter på det med de 21 point. Danskerne var foran med 15 point i 4. periode, og havde indtil flere muligheder for at øge dette.

Der var vist en del mennesker på Israels bænk der begyndte at sidde lidt uroligt i sæderne, for en dansk sejr på 21 point ville sende Israel ned på 3. pladsen og ud af det gode selskab. Det lykkedes dog for Israel at stoppe den værste blødning, men Danmark kunne tage en højst overraskende og meget fortjent sejr på 81-68 med hjem.

Se boxscore for kampen her

Resultatet betyder at Danmark sender Island op på førstepladsen, mens Israel må nøjes med 2. pladsen. Det har dog ingen reel betydning, da Israel tager sejren over Island med til mellemrunden.

For de danske U18 Herrer blev det til en tredjeplads, og de skal nu ud i et mellemspil for 9-16 pladsen. Her møder danskerne Rumænien og Portugal.

Kampene spilles således:
29.07 18:00 Rumænien – Danmark i Güssing
30.07 20:15 Danmark – Portugal i Fürstenfeld

Følg med på EM’s officielle side her: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/ for mere info.

U18 Herrerne spiller afgørende kamp i aften

opdateret 27.07.2015

U18 herrerne tabte en vigtig kamp til Island lørdag den 25. juli 79-54. Island overtog dermed danskernes 2. plads i gruppen á point med danskerne.

Filip Rajovic blev dansk topscorer med 16 point som han blandt andet fik ved at skyde 4/6 fra 3’eren.
August Haas havde en offday bag 3-pointslinjen men endte alligevel med 15 point. Asbjørn Midtgaard arbejde hårdt under kurven og greb imponerende 13 rebounds og var en stor faktor til at danskerne vandt rebound kampen 49-40.

Dagen efter det ærgerlige nederlag var der oprejsning til U18 herrerne igen. Danmark slog Irland 85-75 og ligger nu på 3. pladsen inden den sidste og afgørende kamp mod Israel som fører gruppen.

I kampen mod Irland blev August Haas topscorer med 22 point han havde samtidig 6 assists og 6 rebounds. Asbjørn Midtgaard havde en solid double double med 14 point og 13 rebounds.

Nu resterer kun en enkelt gruppekamp, før turneringen går over i næste fase, hvor de 2 bedstplacerede hold fra hver gruppe går videre i turneringen.

De danske U18 Herrer spiller i aften kl. 20.15 mod Israel, som indtil nu har været det klart stærkeste hold i puljen. Afhængig af resultaterne i aften kan Danmark blive alt fra nr. 1 til 3, eventuelt med en do-or-die kamp med Israel om gruppesejren. U18 herrerne kan dog også komme i en situation, hvor kampen er fuldstændig uden betydning. Det ved vi først kort før kampstart, når de øvrige kampe i puljen er færdigspillet.

Du kan følge kampen her på livestats og du kan finde meget mere info på turneringssiden her: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/

U18 herrerne vinder over værterne

opdateret 25.07.2015

Værterne fra Østrig blev besejret i en larmende hal med 77-55 (17-8, 22-16, 23-21, 15-20). Det var en fysisk og hård kamp, men føringen på 15 point ved halvleg holdt hele vejen hjem, og Danmark er nu 2-0 i gruppespillet ved EM.

August Haas (billedet herunder) blev topscorer med 31 point, heraf fire 3-pointsscoringer, og Filip Rajovic fulgte trop med 16 point. Mads Bonde kæmpede sig til 9 rebounds og 12 point.

I aften venter et rent nordisk opgør, når danskerne møder Island i en vigtig kamp om at komme videre fra gruppespillet. Islændingene tabte til Israel i deres første kamp, men slog så - ligesom Danmark - Makedonien i deres anden kamp.

Du kan se livestats her.

U18 herrerne vinder første kamp til EM

opdateret 24.07.2015

U18 herrerne lagde godt ud i gårsdagens kamp mod Makedonien, som endte med en sejr på 76-54. August Haas blev topscorer med 18 point, efterfulgt af Mads Bonde med 14 point og Filip Rajovic med 12 point.

Næste kamp er i mod Østrig fredag den 24. juli kl. 20.15 og du kan følge kampen på livestats her: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/gameID_11503-D-4-2.html 
 
U18 herrernes head coach, Alain Attallah, har en baggrund som egyptisk landsholdsspiller, og han har deltaget i OL i både 1984 og 1988, hvor han bl.a. spillede mod USA og Michael Jordan. I den kommende sæson træner Alain  SISUs herrer i Basketligaen. Lige inden afrejsen til EM, stillede vi ham lidt spørgsmål. Se svarene her:
 
How has your preparation been? Do you feel ready for the championship?
 
I believe that we had a good preparation, we had 10 preparation games. We played the Nordics in May in Sweden where we played 5 games, in July we went to Belgium for 2 games and Serbia for 3 games just before going to Austria for Europeans.
 
Finding practice time in Denmark was a little difficult with the National U19 League, the Men’s League, and the World School Championship in France.
 
Although missing key players to injuries, or simply withdrawals, the team is determined to play hard, fight for every possession,  and play as one unit.
 
Having to play the first round in a strong group is only motivating us and keeping us together.
 
What are your expectations for the upcoming EC?
 
According and in line with the red thread our main focus is developing players with good work ethics for the Men’s National Team, having said so, we will take every round at a time, trying to make it through the group.
 
What are the strengths of your team going into the tournament? What will be the keys to success for your team?
 
The main strength of this team in the cohesion of the group of players that are good friends on and off the court, and it reflects on the team work and the way they play and get each other’s back specially in difficult times.
 
We have a strong perimeter lineup, and we also have a lot of versatile players that can play more than one position, that helps us compensate the missing players who are mainly post players.
 
How do you think the players benefit from playing on the national team in international tournaments?
 
Playing on the National team is a great pride and honor for any player at any level and at any sport.
 
Having an international exposure, playing against team from different countries with different basketball philosophies is added value and it expands the way players perceive basketball. 
 
Playing the Europeans is a great experience that will remain with the players the rest of their career with lifelong memories.
 
What would be your best advice to a) a young coach and b) a young player having ambitions in basketball?
 
  1. The first thing a coach needs, is to move on in basketball is the continuous development. Study, go to clinics, watch games, visit experienced coaches, read basketball books and surf the internet to the farthest corner. Get use to plan your work. Plan your practice, plan your month of work, plan your season and even plan what you want to do in the coming years. Finally, make sure you don’t copy others. Take ideas from others, from books, from clinics, and adapt them to the way you understand basketball.
  2. As a player, it’s important to develop your skills in all areas: physical, technical, tactical and mental development. Try to set reasonable targets for each season and make sure you achieve them. Avoid excuses and shortcuts: Never give up. Finally, have fun with basketball. 

U18 Herrerne klar til EM i Østrig

Det danske U18 herrelandshold skal spille EM i Østrig den 23. juli til 2. august. Her er der i alt 24 hold er med i kampen om EM titlen i division B. De 3 bedste hold bliver kvalificeret til at spille med i division A.
Holdene er delt ind i 4 grupper: A, B, C og D.

Danmark er at finde i D-gruppen hvor vi skal møde følgende nationer: Makedonien, Østrig, Island, Irland og Israel.

Link til turneringsiden: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp

Truppen ser således ud:

August Haas  SISU
 Asbjørn Nerlov  Værløse
 Sikander Tajik Nielsen  Hørsholm
 Henrik Olamide Pedersen  Værløse
 Filip Rajovic  Team Fog Næstved
 Jacob Jensen-Abbew  SISU
 Viktor Lorenzen  Virum
 Mohamed Osman  Stevnsgade
 Asbjørn Midtgaard  Hørsholm
 Mads Bonde Stürup  Team Fog Næstved
 Gustav Thestrup  SISU
 Anders Storgaard Bærentzen  Hvidovre / USA
 

Nedenfor kan du se kampprogrammet for U18 herrerne til EM:
 
Dato Modstander Tid
Torsdag den 23.07.2015 Makedonien Kl. 15.45
Fredag den 24.07.2015 Østrig Kl. 20.15
Lørdag den 25.07.2015 Island Kl. 20.15
Søndag den 26.07.2015 Irland Kl. 20.15
Mandag  27.07.2015 Israel Kl. 20.15

 
Vi vil løbende komme med opdateringer her på basket.dk og på vores facebookside.

Du kan også holde dig helt opdateret her: http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420