Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » U20 Damer EM

Nyheder

Kan man måle succes på andet end sejre?

Danmark havde for første gang nogensinde et hold med til U20 Dame-EM, der blev spillet i starten af juli. De erklærede mål var at gøre vejen fra ungdomslandsholdene til damelandsholdet kortere, at fastholde unge talenter i sporten,samt at skabe en mulighed for at nogle af vore største unge talenter kan fortsætte med at udvikle sig over en sommer med landshold. Ifølge trænerstab og sportschef blev de mål til fulde nået, på trods af at det kun blev til en enkelt sejr i turneringen.
 
Sjældent har et landshold spillet så mange tætte kampe i træk, mod så forskellige nationer, uden at vinde. Efter nederlag på 21 points til meget stærke Tyrkiet i første kamp, blev de næste fem kampe tabt med i alt 16 point – og i det største nederlag, 57-67 mod Bulgarien, var Danmark kun bagud med tre med 35 sekunder igen. Turneringen blev afsluttet med en storsejr over Island, som Danmark ellers tabte med to til i indledende runde. Cheftræner Ole John Nielsen fortæller, at forløbet og ikke resultaterne, var i fokus:
 
-Inden man tager til en EM-turnering, bliver man altid spurgt om hvilken placering man forventer, fortæller landstræneren. I trænerteamet har vi aldrig forventning til placering, men vi har en forventning om at vi kan spille 40 minutters solid basketball, så godt som muligt under de givne omstændigheder. Den forventning kunne vi ikke helt leve op til, bl.a. på grund af at vi ikke havde rigtige træningskampe, inden vi tog af sted til EM. Der gik to kampe i Rumænien, før vi var oppe i EM-omdrejninger.
På trods af de manglende sejre, så træneren nogle sportslige succeser under turneringen, med et hold, der som det eneste i turneringen spillede alle 12 spillere i alle kampe:
 
- Vi er bagefter de andre hold på det fysiske plan, siger Ole John, og i Danmark dømmes der på en helt anden måde end i FIBA turneringer. Det vidste vi godt, men man glemmer det lidt, indtil første kamp i turneringen. Det viste sig, lidt til vor overraskelse, at vi alligevel kunne spille lige op med alle holdene. Vi vandt godt nok kun én ud af syv kampe, men vi spillede lige op med de to finalehold, som vi tabte til i ”one-possession games”.  De fleste af vore spillere har ikke afgørende roller på Dameliga-niveau og derfor kan det knibe med at eksekvere i de afgørende situationer og skyde straffekast.
 
Turneringens forløb har vist sportschef Steen Guido, at det er et meget talentfuldt hold, der helt klart havde sin berettigelse til EM:
 
- De mange tætte kampe viser, at vores piger kunne spille op mod alle. Optakten bød ikke på nogle landskampe mod andre nationer, og noget af den nerve som man opnår i disse kampe kunne måske have gjort en forskel i skarpheden i slutningen af kampene, men vi betragter stadig turneringen som en kæmpe succes. Det vigtige var at pigerne fik sig en ”basketsommer” sammen med andre ambitiøse spillere og nogle dygtige trænere og at alle kommer hjem inspireret.
 
Sportschefen slutter med at fortælle om vigtigheden af at der nu er startet et U20 landshold på damesiden:
 
-Forløbet understregede, at det er vigtigt, at vi har et U20 hold. Det var en god gruppe dedikerede spillere og godt trænerteam, der kommer hjem med motivation til fremtiden.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420