|
Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke |
|
|
|
|
| |
Se dagens kamp med Damelandsholdet lige her. HUSK videoafspilleren kan først ses, når der sendes live video fra Riga, så hav tålmodighed.
Fans er velkomne til at se kampen sammen med forbundet på Microsoft Teams. Det er ikke nødvendigt at have programmet for at være med.
Vi starter søndag 15:15
Klik her for at være med
|
På trods af at der står, at Danmark har hjemmebane mod Rumænien søndag, er hjemmebanefordelen til at overse. Kampen afvikles nemlig i lettiske Riga, hvor landholdene er samlet i en coronafri boble.
Efter tre runder står Danmark uden sejre, mens Rumænien har en enkelt – mod Danmark sidst år i november. Torsdag spillede Danmark mod Tjekkiet og tabte 84-64, mens Rumænien måtte se sig slået 68-90 af Italien.
Det er kun gruppevinderne samt de fem bedste to’ere fra de ni grupper, der går til EM i 2021. Det er Danmarks første deltagelse i EM-kvalifikationen i 15 år, så i første omgang leder holdet efter en sejr, man kan bygge videre på, både i næste runde kampe og i næste kvalifikationsturnering.
Rumæniens stjerne er Gabriela Marginean, som er en 33-årig forward på 183 centimeter. Hun er erfaren og spiller på et jævnt niveau gennem kampene, uden at hun kan kaldes en superstjerne. Hun suppleres af ligeledes erfarne Annemarie Godri-Parau og Elisabeth Pavel. De er alle over 30 år og har dermed bunker af Europæisk erfaring.
I modsætning til Danmarks seneste modstander, Tjekkiet, har Rumænien ikke haft succes bag tre-points-linjen, hvor de bare træffer på 26%. Til gengæld var tre’erne ikke nødvendige mod Danmark sidste år, hvor Rumænien sejrede 55-70, på trods af at kun fem af 32 skud fra distancen gik i.
Danmark var flot skydende i første halvleg fredag mod Tjekkiet, hvor 6 af 9 tre’ere gik i kurven, men derefter gik de næste syv ved siden af. Ramte skud er noget af det, der kan vende holdets præstationer til det bedre og måske sikre en sejr mod Rumænien.
Jesper Krone, Landstræner
- Vi kommet igen til at møde et hold, som er vant til at spille med mere fysik end os. Det skal vi være bedre til at håndtere, samtidig med at vi skal justere til det fysiske spil, som dommerne tillader.
- Rumænien har nogle gode spillere, med Gabriela Marginean som deres bedste og mest erfarne. Annemarie Godri-Parau og Elisabeth Pavel er også primære spillere, som vi skal holde øje med. Til gengæld har ikke så bred en trup som som de to øvrige hold i puljen, og det skal vi udnytte.
- Vi skal igen være modige og spille med optimisme. Både som vi gjorde i første halvleg i går og som til sidst i kampen, samt i store dele af kampen hjemme mod Italien. Når vi formår at få sat flere gode perioder sammen, og har et højere bund niveau, så tror jeg på at vi for alvor begynder at spille med om sejrene. Men det kræver at vi alle hæver niveauet et skridt opad. Vi skal prøve at holde tempoet højt samtidig med at vi formår at træffe gode beslutninger og straffe forsvarets fejl.
Gritt Ryder, Anfører
- Vi har behov for at vise at sidste kamp mod Rumænien ikke var sigende for forskellen mellem os to hold. De er dygtige, ligesom alle andre på det her niveau, men vi går benhårdt efter en sejr.
Emilie Hesseldal:
- Efter sidste kamp mod Rumænien, har vi ventet på at få revanche, hvilket vi selvfølgelig ser frem til. Det bliver en fysisk kamp med masser af tempo og intensitet, og der er ingen tvivl om at vi skal spille til niveau i 40 minutter, for at få en sejr, hvilket vi selvfølgelig går efter.
Kampfakta:
EM-kvalifikation Danmark-Rumænien, Gruppe D
Sted: Det Olympiske Sportscenter i Riga (neutral bane pga. coronarestriktioner)
Tid: Søndag 15. november 15:30
Transmission: Ekstrabladet.dk
Stilling:
http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/groups
|
| | |
|
|