Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » damelandshold

Nyheder

DBBF søger ny damelandstræner

DBBF er på jagt efter frontfigurer til damesiden i dansk basketball. Vi søger en ny damelandstræner, og desuden afsøges muligheden for oprettelse af et U20 damelandshold, hvortil vi også leder efter en trænerstab.

Du finder jobopslaget længere nede i artiklen.


Af Steen Guido, sportschef
 
Sommeren EM-guld til U16 damelandsholdet giver os alle positive fornemmelser for fremtiden for dansk pige- og damebasketball. Medlemstallene for de yngste årgange er stigende, og der bliver mange steder arbejdet rigtig godt og kompetent.
 
Samtidig står vi over for en generel tendens i eliteidræt både i dansk og europæisk kontekst, og særligt på damesiden, at fastholdelse bliver en større og større udfordring. Kravene fra både sporten og omgivelserne er vokset betragteligt de senere år, og færre spillere tror på, at de kan kombinere en elitær tilgang i basketball med deres øvrige liv. Muligheden for en professionel karriere er bestemt tilstede, men den er svær at få øje på for vores danske piger.
 
Vi har i dansk basketball en stor fælles opgave i at få vejledt til at kombinere uddannelse med sporten, og til at åbne døre for spillerne i deres karrierer. Hvis det lykkes, kan vores Dameliga vokse sig større igen, og vores damelandshold kan forøge chancen for deltagelse i EM-kval.
 
Ud fra devisen og troen på, at ”aktiviteter tiltrækker, relationer fastholder” igangsætter DBBF nu nye projekter på damesiden:
  • Ansættelse af ny damelandstræner, som dels har selve damelandsholdet som hovedopgave, men sideløbende skal skabe relationer og sikre vejledning af landsholdsspillerne i forhold til karriere og deres behov som elitespillere – målet er en højere grad af fastholdelse i sporten.
  • Landsholdsaktivitet/-turnering for Damelandsholdet i sommeren 2018 og 2019. I denne periode vil også de spillere, der pt. er på collegeophold i USA kunne deltage. Nærmere og mere konkret info følger snarest muligt.
  • Afsøgning af muligheden for at sende vores U20 damelandshold (årgang 98/99) til EM i sommeren 2018.
  • Eliteudvalget og sportschefen vil deltage i nogle sæsonens Dameligamøder for at støtte op om en udvikling og komme tættere på Dameligaen
  • Herunder vil en drøftelse af den landsdækkende U17 og U19 turnering, og trænings- og kampsetup i pige-/damebasket generelt være aktuel.
  • En langsigtet strategi for pige-/damesiden vil blive udarbejdet og vedtaget i DBBFs bestyrelse.
I forbindelse med ovennævnte er vi på jagt efter en trænerstab omkring et potentielt U20 damelandshold, og DBBF modtager ansøgninger til dette. Ansøgning kan sendes til Jens Døssing, Elitekoordinator, på jdo@basket.dk

Herunder finder du desuden jobopslag til stillingen som damelandstræner. Ansøgningsfrist er 22. oktober 2017.

DBBF ser meget gerne, at der er overlap mellem damelandsholdets og U20-landsholdets trænerstab, enten i form af head coach eller assisterende coaches.
Jobopslag: DAMELANDSTRÆNER (0.6 Mb)

Lidt historik og baggrund:
 
DBBF engagerede sidste sommer finske Ville Tuominen som damelandstræner. Hans kompetencer og måde at angribe projeket på, var alle fuldt ud tilfredse med, men med hans nuværende trænerjob i den finske herreliga, og med de dengang ukonkrete planer for det danske damelandshold, vurderede vi i fællesskab, at vi skulle gå i en anden retning.

Bestyrelsen besluttede for nogle år siden at herrelandsholdet kontinuerligt skal deltage i kvalifikation til EM. Kontinuitet er afgørende for succes – det fortæller ikke mindst den aktuelle succes i Finland os – og et reelt gennembrud kan tage op til 8-10 år, hvor spillere, staff og forbund løbende lærer og bliver bedre.
 
I et mindre forbund, vil man altid være 100 % afhængige af eksterne indtægter, hvis både dame- og herrelandsholdet skal deltage i EM-kval på samme tid, da omkostningerne er høje.

Det er Eliteudvalgets ambition at jagte midlerne, så dette kan lade sig gøre, men det kræver samtidig at den kritiske masse af ambitiøse danske elitespillere i såvel den hjemlige liga som i potentielt europæiske klubber, er stor nok, så vi kan samle et konkurrencedygtigt landshold i det nye FIBA kval-system, hvor strukturen er kampe i klubsæsonen. Denne struktur forhindrer nemlig de danske spillere, der er på collegeophold i USA, fra at deltage.

Nu igangsætter DBBF aktiviteter for Damelandsholdet igen, og vi vil sammen med den nye damelandstræner lægge en mere langsigtet strategi for området i løbet af efteråret.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420