Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » danske drenge i Europa

Nyheder

Unge danske drenge i Europa

Her ses Louis Stormark (nr. 32) i en avisartikel fra Euroleague-weekenden i Spanien
Mens CSKA Moskva vandt herrernes ypperste europæiske turnering, Euroleague, spillede et par unge danske drenge, Louis Stormark og Gustav Lund Knudsen, på den helt store scene i hallerne omkring Fernando Buesa Arena i Vitoria-Gasteiz. Her har også Danmarks Shavon Shields hjemmebane, når han til daglig tørner ud for Baskonia – et af topholdene i den spanske ACB-liga.
Euroleague’s ungdomsturnering, også kaldet Next Generation Tournament, samler hvert år de 8 bedste U18-hold i Europa under herrernes Final Four. Her kvalificerede danske Louis Stormark og Zalgiris Kaunas sig i en af de 4 indledende turneringer, og imponerende nok så har Louis tilspillet sig en starterplads på holdet, som gjorde en god figur i Spanien i den netop overståede weekend.

Her fortæller Louis lidt om niveauet:

”Den største forskel på spillet her og så i Danmark – som også har været det mest udfordrende at vænne sig til – er tempoet. I Litauen, og i det hele taget når man kommer ud af Danmark, så bliver spillet bare spillet i et helt andet tempo, hvilket udfordrer én til at skulle kunne tænke og reagere meget hurtigere.”

Louis Stormark fra U18 herrelandsholdet tog denne sæson springet til mægtige Zalgiris Kaunas i Litauen, hvor han til daglig spiller og træner med Euroleague-klubbens akademihold. Det har været en udvikling fra ALBA (Allerød) i 2017 over Stenhus Gymnasium året efter og nu på et af Europas bedste ungdomshold, så det er gået stærkt for Louis.

Her beretter han lidt om sit første år i udlandet:

”Det har ikke været nemt at komme til et helt nyt land, hvor alt er anderledes. Selv basketball var jo anderledes i starten, så der har været en masse at skulle vænne sig til, men til gengæld har det gjort mig så meget bedre og mere moden. Jeg er vokset på områder jeg ikke ville have kunnet, lige meget hvor i Danmark, jeg var. At få lov til at træne på det niveau hver eneste dag, og at prøve og komme til et helt nyt land, hvor der ikke er mange som taler andet end deres eget sprog, har været den største og mest lærerige udfordring i mit liv.”

(Artiklen fortsætter under billedet)
Også Gustav Lund Knudsen fra U16 herrelandsholdet repræsenterede de rød-hvide farver i Spanien, da han var blandt 10 udvalgte europæiske spillere, der skulle møde et udvalgt hold fra Asien. Gustav har også stiftet bekendtskab med Next Generation Tournament, da han spillede for et fælles dansk hold i en indledende runde.

Her fortæller han lidt om sin oplevelse af såvel Euroleague som på det udvalgte europæiske U16-hold:

”Den største forskel er helt klart niveauet. Selvfølgelig er top niveauet utrolig godt. Der er mange dygtige spillere derude, men bundniveauet er også meget højt. Det er ikke ligesom i de danske ungdomsrækker, hvor det ofte er 2-4 spillere, der dominerer. De hold der deltager i Euroleague og andre store europæiske turneringer har 12 mand, som alle kan bidrage, så uanset, hvem der er på banen, så er der tryk på og ingen tid til at slappe af. Fysikken og tempoet i spillet er i den grad også markant højere og bedre internationalt end i Danmark.”

Gustav spiller til daglig i Virum, hvor han som U16-spiller både er med på U19 og 1. divisionsholdet. Om fremtiden fortæller han:

”Min fremtid byder på en masse basketball – og gerne internationalt. Drømmen er selvfølgelig NBA som alle andre drenge på min alder, der spiller. For at det overhovedet kan blive en realitet, så ligger der rigtig mange timer i hallen og styrketræningslokalet. Og hvis jeg skal have det maksimale ud af de timer, så er den internationale drøm ikke langt ude i min fremtid.”

I den kommende weekend deltager begge drenge i den sidste samling inden udtagelsen til sommerens NM og EM, når U16 og U18 landsholdene samles i Vejen Idrætscenter.
Gustav Lund Knudsen er nr. 12 på disse billeder af de 10 udvalgte spillere, der repræsenterede Europa mod Asien.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420