Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » fecc

Nyhed

Danske trænere har bestået FECC


Anders Stuhr Jørgensen fra BMS og Mathias Bach fra Bakken Bears bestod i løbet af sommeren FECC, FIBA Europe Coaching Certificate, og dermed blev de nr. 6 og 7 i rækken af danske trænere, som har bestået uddannelsen.

FECC løber over 3 somre, hvor trænerne følger EM slutrunderne for henholdsvis U16, U18 og U20 herrer. Det er 3 x 8 dage tæt pakket med lektioner og prøver i hallen og teorilokalet og kampe om aftenen, efterfulgt af videoanalyse, opgaver, mm.

Denne sommer var Mathias og Anders en tur i solen til U20 EM i Lignano - tæt på Venedig - og her kunne de lade sig inspirere af store kapaciteter som Svetislav Pesic (Bayern München), Pablo Laso (Real Madrid), Henrik Dettman (landstræner for Finland), Aysim Altay (sportspsykolog Tyrkiet), mf.

Senere på sommeren var det to andre danske træneres tur til at starte op på en ny omgang FECC, da Ivana Kostic og Anders Sommer var en tur i Litauen til U16 herrernes EM-slutrunde. Her kunne de se Bosnien-Herzegovina vinde EM foran 5.000 tilskuere. Efterfølgende blev bosnierne fejret af mere end 50.000 mennesker på gaden ved hjemkomsten til Sarajevo - og det forlyder, at holdets MVP, Dzanan Musa, har fået en lejlighed stillet til rådighed i sin hjemby af borgmesteren.

Både FIBA og FIBA Europe har coachingsider, hvor du let kan hente inspiration - og læse mere om FECC. Se links her:

FIBA Europe Coaching Website

FIBA Coaching Library

Tidligere beståede danske trænere: Morten Thomsen (2011), Jørgen Lind og Jakob Hjorth (2012), Trine Tims og Steen Guido (2013).

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420