Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » fys-udvikling

nyheder

Fysikken sat i struktur


"Vi har i en del år konstateret, at vi er bagud på fysikken, når vi tager ud og spiller u-landskampe. Og det kommer til at afspejle sig også når spillerne bliver ældre i form af skader, manglende grundstyrke/hurtighed, osv." siger talentchef Steen Guido.

DBBF har af samme årsag nu tilknyttet tre eksperter til udviklingen af den fysiske og sportsmedicinske indsats i landsholdsarbejdet.
  • Karen Kotila, PT, MSc, specialist i sportsfysioterapi, formand for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi
  • Simon Brockhusen, cand.manu, stud.med., indehaver af Atlas Athletics (prehab, rehab, performance)
  • Christian Weinold, uddannet sportsfysioterapeut, tidl. AG København og Bülowsvej Fysioterapi. Pt. ansat hos Fysiq Royal Sport
Testningen af u-landsholdsspillerne vil fremover blive udført i samarbejde med Stenhus Basketball College, som har det nyeste og mest moderne testcenter/-udstyr i Danmark samt en nær relation til Institut for Idræt på Københavns Universitet.

Vi har desuden fået lov til at hente inspiration til den fysiske træning hos Line Hougaard, som arbejder med den del for Team Danmark og hos ESAA i Århus.

DBBF's talentchef tilføjer: "Fysisk træning og skadesbehandling er et område, som har stort udviklingspotentiale i dansk basketball. Vi har haft mange dygtige folk inde over arbejdet de senere år, og nu har Karen, Simon og Christian fået til at opgave at samle trådene og sætte vores indsats i struktur. Jeg er ret begejstret over at have tre så kompetente folk med i arbejdet."

"Det er tanken, at indsatsen med u-landsholdene skal kunne inspirere bredt og at såvel spillere som klubber og trænere skal få del i de erfaringer og det arbejde, der bliver gjort."

I første omgang er indsatsen rettet mod landsholdssamlingerne i sæsonen 2016-2017, hvor der vil være et ekstra fokus på testning/skadesdiagnosticering samt træningsprogrammer og den fysiske træning af spillerne.

"Projektet vil tage små, forsigtige skridt for at være sikker på forankring, og vi vil så bygge på år for år til vi har en fuldt udrullet indsats på området," fortæller Steen Guido.

Herunder kan du se sæsonens landsholdskalender.
Landsholdskalender 2016-2017 (51.6 Kb)

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420