Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » landsholdssommeren 2020

Nyheder

Landsholdsturneringerne 2020 aflyses

08-04-2020

Det internationale forbund, FIBA, har tirsdag besluttet at aflyse alle sommerens landsholdsturneringer, dvs. dermed også EM for U16, U18 og U20 landsholdene, pga. Covid-19 situationen i Europa.
 
NM for U16 og U18 landsholdene, der skulle have været afviklet 24.-29. juni i Helsinki, er også i første omgang aflyst.
 
Også landsholdsturneringerne for vores U15 landshold, CPH Invitational og North Sea Cup, er aflyst, hvilket jo betyder, at de mange unge mennesker, der skulle i landsholdstrøjen for første gang, må få den oplevelse udsat.

Eneste events, der foreløbig blot er udsat, er FIBAs 3x3 landsholdsturneringer for senior og U17.
 
Det er stadig uvist, hvad der tillades for idrætten efter 10. maj, men DBBF’s sportschef vil nu gå i dialog med landstrænerne omkring, hvordan sæsonens landsholdsforløb muligvis kan afsluttes på anden vis - efter regeringens og myndighedernes retningslinjer.

-Det er selvsagt en ekstraordinær situation, også i sportens verden, fortæller sportschef Steen Guido. På de unge spilleres skala handler det om deres muligheder for at arbejde frem mod mål, der virkelig har betydet noget særligt. Og når fællesskabet fra både klub- og landsholdene nu også er ude af syne, så er det altså ikke helt let at navigere i.

DBBF vil tænke kreativt i forhold til aktiviteter i sommeren, men situationen kan jo komme til at begrænse.

-Uanset hvad, vil de fleste have behov for hjælp til - relativt hurtigt – at blive inspireret mod nye mål, pointerer Steen Guido. Om de er fysiske, tekniske eller handler om at næste sæson eller ligger længere ude i fremtiden - bare det kan give energi til træningen på den lidt kortere bane!

Sportschefen ser også efter de positive vinkler:

-Tænk, hvis alle kommer skadesfri, stærkere, hurtigere og bedre ind i sæsonen 2020-2021... Det kunne da være en drøm, nu hvor 'off-season' ramte os noget tidligere, end vi alle havde ønsket, afslutter sporschefen

Det irske forbunds CEO og bestyrelsesmedlem i FIBA, Bernard O'Byrne, beretter:

-Selvom det i nuværende situation var forudsigeligt, er det stadig meget skuffende, at vi måtte træffe disse beslutninger. Spillernes, forældrenes og arrangørernes helbred har i vores beslutningsgrundlag været afgørende.

Hvordan turneringerne i 2021 sammensættes, nu hvor der ikke vil være op- og nedrykninger denne sommer, vil senere blive besluttet. Spørgsmål omkring landsholdene kan rettes til de landsholdsansatte.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420