Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » landstrænere

nyheder

Opslag: ungdomslandstrænere 2022-2023

Victoria Lundin med U15 pigelandsholdet under North Sea Cup i Vejen med Head Coach Brian Rimdal i baggrunden (Foto: Christian Rosenberg Dahm)
DBBF skal sammensætte sit hold af ungdomslandstrænere, og vil du være en del af talentudviklingen på landsholdene, hører vi gerne fra dig.
Udpegelse af landstrænere i Danmarks Basketball Forbund beror på en grundlæggende ambition om en sund og langsigtet talentudvikling af såvel landsholdsspillere, landstrænere og forbund. U-landsholdene skal fungere som et trygt læringsmiljø og et ambitiøst træningsfælleskab for børn og unge, og det i høj grad landstrænerne, som skal bære denne kultur.

Du kommer til at blive en del af en stor gruppe af trænere, ledere og fysioterapeuter, som alle brænder for opgaven. U-landsholdsprogrammet skaber netværk og oplevelser og skal fungere som inspiration og uddannelse for alle involverede.

Vi ønsker at sammensætte landstrænerteams, hvor trænerne kan supplere hinanden med forskellige kompetencer, og vi opfordrer derfor alle med interesse for at indgå i talentarbejdet i DBBF til at søge.

Vi ser gerne ansøgere med følgende kvalifikationer:
 • Erfaring fra træning af ungdomsspillere, samt en faglig basis i form af træneruddannelse på passende niveau (afhængigt af rolle og aldersgruppe)
 • Ideelt set viden og erfaring med international basketball og de nyeste tendenser i spillet
 • Gode pædagogiske og relationelle kompetencer
 • Evne til at begejstre og motivere, give feedback og skabe refleksion
 • Være i stand til at gå forrest som kulturbærer i et trygt læringsmiljø og et ambitiøst træningsfællesskab for børn og unge
Derudover skal du være villig til at arbejde for det langsigtede perspektiv og helheden i dansk basketball.

DBBF har aktiviteter for følgende grupper i sæsonen 2022-2023:
 • U13-U14 regionstræning
 • U15 regionstræning og landshold
 • U16 landshold
 • U17 landshold
 • U18 landshold
 • U20 landshold
Kalender og aktiviteter er ikke færdiggjort endnu, men alle starter op i efteråret. Forårets og sommerens program afhænger af beslutninger vedr. sommerens aktiviteter. Spørgsmål i forbindelse med dette, samt forventningsafstemning i øvrigt, tages i forbindelse med ansættelsesprocessen.

Din opgave som u-landstræner består i at varetage og/eller indgå i forberedelsen og gennemførelsen af træninger og landskampe i samarbejde med dit team og DBBFs ansatte på området. Dit team følger jeres spilleres udvikling hen over sæsonen og giver løbende feedback. Kontakt til klubtrænere og forældre er en vigtig del af opgaven.

Ansøgningsfristen er søndag den 11. september. Du hører tilbage fra os hurtigst muligt efter denne frist.

Din ansøgning skal indeholde: dit ønske om rolle i landsholdsprogrammet og evt. specifikt landshold, din motivation for at være med, din baggrund (CV).

Landstrænerne refererer til og ansættes af sportschefen, Jörgen Fastberg, i samarbejde med forbundets talentansvarlige, Steen Guido, samt Talent- og Eliteudvalget.

Ansøgningen sendes til stg@basket.dk

Filip Ates i kamp under EM for Danmarks U18 herrelandshold med Head Coach Anton Elsner i baggrunden (Foto: FIBA)

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420