Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » ny elitekoordinator

Nyheder

Ny mand i spidsen for dansk elitebasketball

Danmarks Basketball Forbund har nu fundet sin nye sportschef og det bliver en mand der kender eliteområdet indgående. Steen Guido har været forbundets talentchef i 2½ år, men får altså nu ansvaret for talent- og elitearbejdet i dansk basketball generelt.
Et godt afsæt til højere ambitioner
 
Basketball har i en del år oplevet en positiv udvikling med flere medlemmer, tilskuere og mere mediedækning. Også på elitesiden går det den rigtige vej, senest illustreret af herrelandsholdets historiske sejr over Tyskland og Bakken Bears deltagelse i Champions League som første danske klub nogensinde.
 
Fremdriften giver mod på mere for den nye sportschef. ”Nu er det på tide at vi for alvor begynder at gøre os bemærket internationalt. Vi formår at lave talentudvikling på et højt niveau, og i de kommende år skal vi for alvor se resultaterne af det. Vi vil sammen med klubberne levere spillere på højeste internationale niveau, og det er blandt andet vores mål at vi indenfor en kort årrække får den første spiller i NBA. Vi har derfor igangsat et ambitiøst projekt sammen med DIF der netop fokuserer på både klubbernes talentmiljøer og den svære overgang fra ungdom til senior i international basketball.”
 
Om seniorlandsholdene siger han: ”Det skal være en fast ambition for vores landshold at deltage i de internationale slutrunder, og det er noget vi kommer til at fokusere meget på de kommende år. En vigtig præmis for et succesfuldt landshold er et godt samarbejde med en velfungerende liga. Jeg ser derfor frem til en god dialog med både herre- og dameligaen i fremtiden. Generelt er det vigtigt at vi får alle klubber til at føle ejerskab for alle vores landshold, og det vil vi gøre ved at inddrage så meget vi kan. En anden forudsætning er at vi har den nødvendige finansiering, og jeg vil som sportschef arbejde for at forbundet har fokus på en kommerciel udvikling af landsholdene så vi kan indfri det potentiale, vi beviseligt har.”
 
Formand for DBBFs eliteudvalg, Allan Foss, er meget glad for sin nye sportschef. ”Jeg mener vi skal være enormt glade for at have Steen på posten. Meget få har så stor faglighed som ham, og jeg er sikker på at han med sin åbne facon kan sikre godt samarbejde med alle omkring sporten.”
 
Steen Guido tiltræder som sportschef pr. 1. februar og kan træffes på tlf. 20 64 09 26

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420