Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » ny herrelandstræner

Nyheder

Ny herrelandstræner i basketball skal føre Danmark til EM

Landsholdsprofilen Iffe Lundberg, driver mod kurven i Danmarks sejr mod Tyskland i EM-kvalen 2016. Foto: René Kongsgaard
Herrelandsholdets nye landstræner er på plads. DBBF har netop undertegnet en 4 årig kontrakt med israelske Erez Bittman, der kommer til at stå i spidsen for landsholdet med målet om EM-deltagelse i 2021.
Den 49-årige træner var en tur forbi Danmark i 2003, hvor han stod i spidsen for de forsvarende mestre BF Copenhagen. Siden har han været forbi Tyskland, Grækenland, Belgien og ikke mindst den internationale storklub Maccabi Tel-Aviv. Erez Bittman har desuden arbejdet med israelske U-landshold og fungeret som scout for det israelske herrelandshold.

Både Elitechef, Allan Foss, og Sportschefen i DBBF, Steen Guido, er glade og optimistiske ift. ansættelsen af den nye herrelandstræner:
 
”Vi har fundet en træner, der både kan bidrage bredt til udviklingen af dansk basketball og som med sine taktiske og menneskelige evner og internationale snit vil være i stand til at tilføre herrelandsholdet det, der skal til, for at kvalificere os til EM i 2021. Han har imponerende referencer fra flere europæiske toptrænere.”
 
”DBBF får en dedikeret person, som vil kunne have fuldt fokus på opgaven. Det mener vi er afgørende i det nye FIBA system, hvor vi har landskampe i klubsæsonen. Vores næste opgave bliver at samle en stab omkring ham.”
 
De senere år har Erez Bittman fungeret som leder af sport og events i en større region i Israel. Desuden sidder han med ansvaret for den højeste israelske træneruddannelse i basketball.
 
Herrelandsholdets næste opgave er EM kvalifikationskampe i november 2017, samt i februar og juni 2018. Holdet skal spille 6 kampe og modstanderne trækkes i slutningen af august. Det er en langstrakt kvalifikationsturnering frem mod EM i 2021. Spillerne indkaldes til ca. 10 dages træningssamling i løbet af sommeren ’17, hvor de får lejlighed til at mødes deres nye landstræner.
Den nye landstræner Erez Bittman er selvfølgelig glad for sit nye job og udtaler følgende om sin nye stilling og de opgaver der ligger forude:
 
”Jeg er meget glad og taknemmelig for denne mulighed. Dansk basket er på rette vej, og nu er det på tide at tage et stort skridt fremad. Hovedmålet bliver at kvalificere os til EM i 2021. Vi har mange spillere både i ind- og udland med et højt niveau og stort potentiale og vi håber at se dem alle til vores kampe i november og februar.”
 
”Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe til med udviklingen af dansk basketball, herunder de danske trænere, og så skal vi sikre bedst mulige betingelser for både nuværende og kommende landsholdsspillere.
 
”Jeg håber at alle der elsker sporten vil hjælpe os med at skabe fremtiden for dansk basketball.”

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420