Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » ny medarbejder

Nyheder

Ny medarbejder til landsholdene

DBBF ansætter ny landsholdsansvarlig for U16-U20. Herover ses han som træner under U16 EM i 2019, hvor det lykkedes Danmark at forblive i A-divisionen. Foto: FIBA
Landsholdene hos Danmarks Basketball Forbund vil fremover til dagligt være i hænderne på to landsholdsansatte, nemlig den nuværende ansvarlige for A-landsholdene, Jens Døssing, og så den nyansatte Thomas Hemmingsen, der får hovedansvar for forbundets U16, U18 og U20 landshold i en deltidsstilling.
 
Thomas afslutter sin kandidat i idræt fra Københavns Universitet til sommer og flytter derefter til Aarhus, hvor han skal være ny træner for EBAA i herrernes Pro-B liga. Han kommer således til at sidde på DBBFs kontor i Aarhus og kombinere sin deltidsansættelse med trænergerningen.
 
I den netop afsluttede sæson kvalificerede han Værløses dameligahold til klubbens første pokalfinale nogensinde, og Thomas var desuden assistent på det danske U16 damelandshold, som præsterede endnu et historisk resultat ved at holde sig i A-divisionen i sommeren 2019.
 
For at få plads i organisationen til nyansættelsen går sportschef Steen Guido lidt ned i tid og skal fremover i højere grad fokusere på den overordnede sportslige udvikling, og herunder naturligvis også sammenhængen med landsholdsarbejdet. Han fortæller om nyansættelsen:
 
”Vi får en fagligt kompetent og organisatorisk stærk ung mand ind omkring vores landsholdsarbejde, og det er et perfekt match til vores mange hårdt arbejdende landsholdsspillere. Fordelingen af talent- og elitearbejdet på flere hænder skal medvirke til at gøre vores opgaveløsning mere fokuseret, og jeg er sikker på, at Thomas vil hjælpe med at rykke os endnu et skridt opad.” 
 
Og Steen Guido fortsætter:
 
”At ansættelsen placeres i Aarhus er et stort plus for mig. Så længe jeg kan huske har der været en tendens til at opfatte virkeligheden ud fra ’basketball-boblen’ i København og Nordsjælland. Det er vores ambition, at gøre op med dette, og at stillingen så kan komme til at hænge sammen med et job som træner i Danmarks bedste herreliga, det kan vi takke Bakken Bears for.”
 
Thomas starter op i DBBF pr. 01.08.2020.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420