Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » opsamling på NM

Nyheder

Opsamling på NM: Sølv til U16 damerne

De danske U-landshold havde en god tur til Finland hvor der blev spillet Nordiske Mesterskaber. Vores U16 damer opnåede stor succes med en flot sølvmedalje. Vi har lavet en hurtig opsummering på de Nordiske mesterskaber her.
Danmark havde vores U16 herre og damelandshold med til de Nordiske mesterskaber samt vores U18 herrehold. Formålet med deltagelsen var først og fremmest at udvikle spillerne og blive forberedt til EM-slutrunderne i juli og august. Derudover var det også interessant at se hvordan vores unge landshold kunne klare sig mod de andre nordiske lande.

Turneringen havde deltagelse af ungdomslandshold fra følgende lande: Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige.

U16 damerne imponerede turneringen igennem og skabte et flot resultat for sig selv ved at vinde sølv, med 4 storsejre og et enkelt nederlag. Det eneste hold U16 damerne ikke kunne slå var Finland som vandt alle deres kampe.

Katrine Jessen fra BMS Herlev kom desuden på turneringens Allstar hold. 

Du kan se U16 damerne modtage deres velfortjente sølvmedaljer her:

På herresiden var der mindre resultatmæssig succes, men til gengæld fik spillerne masser af erfaringer der kan bygges videre på. Sverige, Finland, Island og Estland har de seneste uger kunne træne og spille sig klar til NM, idet landende har sommerferie 14 dage tidligere, end vi har i Danmark, og det var tydeligt at se forskellige i, hvor langt i processen de enkelte lande var kommet i forhold til de danske hold.

I næste landsholdssæson vil der af samme årsag blive indlagt 2-3 forberedelseskampe inden afrejsen til Helsinki.

U18 holdet spillede flere tætte kampe, men måtte gå fra turneringen uden sejre. Tilgengæld er der flere ting som der kan bygges videre på ift. udvikling af spillerne som er det helt store mål på holdet. Hør U18-træneren Kostka Parlade-Galindez snakke om turneringen og de videre perspektiver for U18 holdet her:

Hos U16 herrerne var det også en hård turnering resultatmæssigt. Holdet har blot haft 4-5 træningspas med sine nye landstræner pga. trænerskift midt i sæsonen, og fra kamp-1 til kamp-5 under NM gennemgik drengene en forvandling af de helt store. Holdet rundede turen flot af med en sejr over Norge i deres sidste kamp, hvor de viste hvad der kan ske, hvis man bliver ved med at tro på det og bliver ved med at kæmpe.

U16 herrerne har masser af potentiale, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan drive det denne sommer.

Næste opgave for U-landsholdene

De 3 ungdomslandshold skal alle deltage til B-EM. Få overblikket over hvor og hvornår her: 


EM for U16 Damer fra den 16. - 27. august i Skopje, Makedonien. 

EM for U16 Herrer fra den 9. - 20. august i Sofia, Bulgarien.

EM for U18 Herrer fra den 27. juli - 7. august i Tallinn, Estland. 
 
U16 herrerne (ovenfor) og U18 herrer (nedenfor)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420