Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » region-talent-tryout

nyheder

U-landsholdene godt i gang

Flere end 300 spillere (fra ikke færre end 40 klubber) og 20 u-landstrænere var i gang over hele landet i weekenden, da U14, U15 og U16 havde sæsonens første træninger.

Deltagende klubber: AGF, Alba, BK Amager, BK Vejen, BMI, BMS/Herlev, Brønshøj, EVN, Falcon, Fjordager IF, Fredericia, Frederikshavn, Gladsaxe, Glostrup, Haderslev, Harlev, HEI, Hjemly, Holbæk, Horsens IC, HSK Basket, Hvidovre, Hørsholm, Jonstrup, Køge Bugt, OBFIF, Ringsted Rats, SISU, Skive, Skjold Birkerød, Skovbakken, Stenhus, Stevnsgade, Svendborg, TMG Basketball, Viby IF, Virum, Værløse, Aabyhøj og Aalborg.

U16 Try Out
U16 landsholdene har i november og december sine indledende Try Outs, inden de arbejder videre med bruttotrupper på 24 spillere fra januar. Holdene skal til de Nordiske Mesterskaber den 26.-30. juni, som for første gang afholdes i det nye og imponerende basketballkompleks i Helsinki. Finland overtager således værtsskabet fra Solna i Sverige, hvor NM har været spillet i en årrække. Begge hold spiller EM i august - destinationerne bestemmes senere på sæsonen.

U15 Talenttræning
U15-spillerne var samlet til Talenttræning på Hjemly Idrætsefterskole og Stenhus Basketball College, og de har åbne træninger frem mod foråret, hvor der traditionen tro skal udtages hold til landsholdsturneringen Copenhagen Invitational i Farum Arena den 17.-20. juni, og igen til NSDBC i Aalborg den 4.-7. august, hvor holdene møder Tyskland, Holland og Sverige. Dette vil være spillernes første "rigtige" landskampe.

U14 Regionstræning
U14 havde deltagelse af 175 spillere på landsplan. Træningerne har blandt andet til formål at introducere de unge drenge og piger til ungdomslandsholdsprogrammet og klæde dem bedst muligt på til at indgå på fremtidige u-landshold. DBBF forsøger at nå ud til så mange spillere og klubber som muligt - og i løbet af sæsonen vil der desuden blive koblet træneruddannelse på konceptet - for bedst muligt at sprede de erfaringer, som vores u-landstrænere gør sig internationalt. Dette er en model som svenskerne med stor succes har indført for nogle år siden, og som pt. sætter sit præg på de spillere og årgange, der har startet op på denne måde.

U17 og U18 starter op i januar. Se hele kalenderen for sæsonen her.

Spørgsmål kan rettes til Steen Guido (stg@basket.dk, tlf. 43262423).

Billederne herunder er fra samlingerne, som blev afholdt på Stenhus Gymnasium, Hjemly Idrætsefterskole, Vejlby-Risskov Hallen i Århus, Engholmhallen i Allerød og Søndersøhallen i Værløse.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420