Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » skole-VM

Nyheder

Falkonergården til Skole-VM

I den forgangne uge har Falkonergårdens Gymnasium deltaget i ved ISF Cup i Porec, Kroatien. Dette er en skoleturnering for sportsskoler verden over. I alt deltog 32 drengehold og 28 pigehold. 

Med lande som Iran, Kina og New Zealand har det været en meget international affære. 7 kampe på 7 dage for alle holdene, så det var et yderst intenst program.

Fra Falkonergårdens Gymnasium deltog spillere fra BK Amager, BMS, SISU, Virum og Værløse. Alle er spillere i morgentræningsprogrammet, og stort set alle spillere er faste på de danske ungdomslandshold, så de har haft en stribe internationale kampe før dette. Alligevel var dette noget ekstra, idet holdene fik lov at møde en stribe lande som ellers kun spiller A-EM om sommeren.

Flere af disse nationer blev på flotteste vis besejret, hvilket viser at vi på mange måder arbejder med de rette fokuspunkter for mange af vores spillere. Spilopfattelse og teknisk kunnen viste sig at være helt på niveau. Dog viste det sig at evnen til at lægge tryk på bolden i fuld bane, skyde i fart og rebounde i begge ender af banen at være et niveau under. Alt dette kommer tilbage til fysikken, hvor vi er bagefter. Til sammenligning blev finnerne nr. 3 for både piger og drenge med et stort fysisk fokus i deres program hjemme.

Hele den danske delegation havde en rigtig fin tur og en god oplevelse af at blive målt og vejet. Fra Falkonergården skal der lyde et stort tak til klubberne for lån af spillerne her midt i U17 og U19 slutspillet.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420