Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » sundhedsteam

Nyheder

Sundhedsteam på plads i DBBF

Simon Brockhusen og Christian Weinold skal varetage A-landsholdsspillernes fysiske helbred i de kommende år, når de er samlet til træning og landskampe. Samtidig fortsætter de med at have det overordnede ansvar for ungdomslandsholdene, i samarbejde med Karen Kotila.

I dag kan DBBF præsentere et kompetent sundhedsteam omkring seniorlandsholdene. Det bliver sportsfysioterapeut Christian Weinold samt kiropraktor og nyuddannet læge Simon Brockhusen, der kommer til at være de ledende folk for DBBF på området.

Begge har i de senere år - sammen med Karen Kotila (formand for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi) - været med til at opbygge en struktur omkring forbundets U-landshold. Alle tre fortsætter med arbejdet omkring U-landsholdene, mens Christian og Simon nu også får muligheden for at følge spillerne til dørs på seniorlandsholdene.

Christian og Simon udtaler: "Efter flere års arbejde med ungdomslandsholdene glæder vi os til også at arbejde med de danske spillere på højeste internationale niveau. Vi vil i vores arbejde lægge stor vægt på kommunikation med klubberne og de folk, der er engageret i spillerne dér. Samtidig får vi mulighed for at bygge videre på de gode erfaringer vi har fra ungdomslandsholdene."

"Med tilknytningen af Christian og Simon får vi bygget bro til talentudviklingen og skabt sammenhæng i hele vores landsholdsprogram. Det er to ekstremt dedikerede og fagligt dygtige folk, som vi har fået tilknyttet, og suppleret med Karen på ungdomssiden har vi et team af allerhøjeste standard," fortæller DBBFs sportschef, Steen Guido.

I slutningen af juli og starten af august samles bruttotruppen til herrelandsholdet, hvor de får lejlighed for at møde de nye folk, inklusive den nye landstræner, Erez Bittman. Truppen blev offentliggjort i fredags den 23. juni.

Damelandsholdet har ikke aktiviteter denne sommer. Jagten på holdets nye træner begynder til gengæld i de kommende uger.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420